Volná ENERGIE .. a další VYNÁLEZY !

15.06.2012 19:43

 

Volná ENERGIE .. a další VYNÁLEZY !

 

 


Převzato z https://vmiksik.sweb.cz/energy.html

Mark Twain: Blázen je bláznem pouze do té doby, než se ukáže, že má pravdu.

Získávání energie z "ničeho" se věnují prostí lidé i vědci již dlouhou dobu. Patentováno bylo již mnoho vynálezů a většina z nich bývá označována jako "perpetuum mobile" což je jméno pro vědecky neuskutečnitelný samoběžný stroj.


Myšlenkou, že celý prostor je doslova nabit energií se zabýval v roce 1900 vynálezce Dr. T. Henry Moray. Jeho skutečně funkční vynález a jeho vynálezce prožili dramatické chvíle zřejmě proto, že jeho význam byl a je dosud velmi významný. Zjednodušeně řečeno, Moray vynalezl dávno před vynálezem tranzistoru ventil, který podobně jako dioda propouštěl energii z prostoru do zařízení ale již né zpět. Zařízení pracovalo tak že anténou přijímalo vysokofrekvenční energii která přes zmíněnou elektronku rozkmitávala rezonanční obvod. Těchto obvodů pracovalo několik zapojených do serie za sebou pro zvýšení výkonu. Získaná energie se v zařízení hromadila a mohla být využívána jako běžný zdroj elektřiny.

Celý problém vynálezci nastal, když se zjistilo že energie se dá v podstatě získat jakekoliv množství. Ve své vlasti podal patentovou přihlášku která však nikdy nebyla vyřízena - divné že. Za to byl různě napadán, laboratoř mu byla zničena, sám byl doma postřelen. Do jeho přízně se také vetřel jistý ruský agent a zdá se že celkem úspěšně. Abychom si dokázali možnosti vynálezu musíme si uvědomit, že je s úspěchem používán dodnes. Původně to začalo spolupráci Moraye s Teslou na známém Philadelphském experimentu. Kde Tesla použil své zařízení k vytvoření jakési časoprostorové smyčky a Moray svými generátory zařízení napájel protože mělo obrovskou spotřebu elektřiny. Jak experiment dopadl jistě víte a americká vláda další pokusy zakázala alespoň na veřejnosti. Na druhé straně zeměkoule však také nespali a dá se říci že Teslovy a Morayovy vynálezy dnes tvoří základ tzv.tajných zbraní. 

Zařízení v Saryšaganu r. 1981 
Zařízení

Teslův skalární interferometr napájený Morayovým generátorem je zbraň s účinností jaderného výbuchu, dokáže zasáhnout kterékoli místo na zemi i v okolí a to rychlostí světla. Teslův interferometr také dokáže vytvořit nad určitým územím ochranný štít do kterého když něco narazí, třeba letící raketa, okamžitě se doslova "vypaří". Jediným zdrojem který dokáže tato zařízení zásobovat je právě Morayuv generátor. 


Další velká skupina vynálezů se týká magnetických motorů. Magnet jako pohonný prvek trápí vynálezce snad už od jeho objevení. Síla moderních magnetů je značná, leč statická, podobně jako statická elekřina. Úsilím vynálezců je tedy najít způsob jak vytvořit nějaký nerovnovážný stav, aby mohl vzniknout pohyb. Těchto přístrojů je mnoho a většinou jsou technicky velmi složité a nastavení velmi kritické.

Zajímavý je motor ruského vynálezce Vjačeslava Struščenka, který je výrobně velice jednoduchý. Vynálezce na svém přístroji pracoval 25 let a nyní čeká na udělení patentu. Motor je vlastně nějaký setrvačník doplněný dvěma magnety. Zmíněnou nerovnováhu vytvářejí speciální clony které se zasouvají mezi magnety. Podle Struščenka několik jeho motorů o průměru asi 3 až 4 m by mohlo pohánět ponorku několik desetiletí. Motor prý stejně dobře funguje i v kosmickém prostoru. Zatím však má vynálezce doma jen jeden prototyp a ukazuje jej zájemcům.

Podobný princip má motor pístový. Jde o dva písty, tedy magnetické, které se pohybují proti sobě. Póly jsou u obou stejné, takže písty se odpuzují. A opět je zde magnetická clona která dovolí aby se písty přiblížily k sobě a těsně před horní úvratí se clona odstraní a síla magnetů písty opět oddáluje. Zařízení vypadá jako hezký parní stroj.
S magnety a zákonem o zachování energie je to stejně problém. Při výrobě magnetu se spotřebuje určité množství energie. Teď si představme takový magnet který drží na nástěnce papíry. Jak dlouho je tam ten magnet udrží ? To sice nevím, ale vím, že kdyby to byl elektromagnet tak za stejnou dobu by spotřeba energie mnohokrát převýšila spotřebu energie na výrobu toho obyčejného magnetu. Zajímavé, že ? Někde bude v těch teoriích asi chyba.

Jeden z těchto motorů, i zde jsou použity clony ale nepohyblivé. Červené válečky jsou cívky z kterých se dá odebírat proud.

Zařízení

Vidíme že společným problémem těchto strojů je materiál a nastavení pomocných magnetických clon. Věda tvrdí, že magnetické pole odstínit nejde a je možné ho ovlivnit jen dalším magnetickým polem. Některé nemagnetické kovy však mají jistý měřitelný vliv na sílu magnetického pole. Jako materiál clon se používá velmi často hliník.

Druhá skupina těchto motorů, používá k vytvoření nerovnováhy pomocné cívky, do kterých se v kritické době pustí proudový impuls. Uvažuje se, že motor si energii na tento pomocný impuls vyrobí sám.

Další točivý magnetický motor o kterém se dnes hodně mluví je Perendev. Tento motor je sestaven v podobě kruhového rotoru a statoru jež jsou vybaveny větším množstvím menších magnetů. Poslední varianty motoru se dokáží již samy rozeběhnout a zastavit, případně regulovat výkon. Tyto motory jsou uspořádány jako třífázové, jde vlastně o tři samostatné motory na jedné hřídeli ale magnety nejsou v jedné rovině. Tři statory jsou mechanicky spojené a posuvné podél osy motoru, tím se dá regulovat výkon motoru. Základní uspořádání však zůstává většinou stejné. Tento motor s připojeným generátorem se má vyrábět v Německu a také na Slovensku. V Americe je prodáván návod jak si motor vyrobit a pokrýt domácí spotřebu elektřiny. Průmyslově vyráběné druhy mají mít výkon od asi 10 do 300 kW a mohou tak pokrýt zdarma spotřebu třeba celé vesnice. Motor nepotřebuje žádnou zvláštní údržbu, jen mazání ložisek a magnety mají mít účinnost asi 15 let provozu. Pro skeptiky bych doplnil, že ta energie se získává z magnetů, nejde tedy o perpetuum mobile.


free-energy.xf.cz

Pěkný web o Volné energii, jednotlivých vynálezcích a jejich přístrojích. 

 

—————

Zpět