Strava a předčasná smrt. Nové vědecké zjištění

01.05.2018 20:08

Strava a předčasná smrt. Nové vědecké zjištění

 

 

Minimálně třetina předčasných úmrtí by se dala odvrátit, kdyby lidé nejedli maso, prohlásil na konferenci ve Vatikánu profesor epidemiologie a výživy z Lékařské fakulty Harvardské univerzity Walter Willett. Cituje ho The Telegraph.

„Udělali jsme nedávno jisté výpočty ohledně snížení úmrtnosti díky přechodu na zdravou stravu, především potraviny rostlinného původu. Podle našich odhadů by se dala odvrátit přibližně jedna třetina úmrtí," řekl vědec a vysvětlil, že není povinné úplné zřeknutí se masa.

Poznamenal, že by číslo mohlo být větší, poněvadž některé faktory, například problém obezity, nebyly vzaty do úvahy. Podle jeho slov snižuje zdravá výživa riziko „prakticky všeho".

Někteří další vědci, kteří promluvili na konferenci, hovořili o užitečnosti diety bez masa. Tento názor zastává zejména doktor Neal Barnard, prezident Výboru odpovědného lékařství (Committee for Responsible Medicine).

„Zdá se mi, že lidé podceňují vliv zdravé výživy a myslí, že vegetariánská dieta prostě pomáhá zbavit se nadváhy. Avšak správně sestavený jídelníček má obrovský význam," poznamenal vědec.

 

Zdroj: https://cz.sputniknews.com/svet/201804307249783-dieta-zdravi-vedci/?utm_source=https://www.facebook.com/&utm_medium=short_url&utm_content=hxbm&utm_campaign=URL_shortening

 

 

—————

Zpět