Milí přátelé, 29.9.2014

30.09.2014 23:46

 

Milí přátelé,

nové poselství Mistra Hilariona je, stručně řečeno, duchovně-pedagogické. Jednak zdůrazňuje, jako často, jak je významné v současné době udržovat v sobě klid, mír, harmonii, radost. lásku. Jsme tak silnou protiváhou té části lidstva, která žije ve strachu a je temnou strachu ovlivnitelná. A dále podává celkem obsáhlou informaci o tom, jak postupovat, jak se kdy zachovat v různých životních situacích, abychom mohli v klidu a bez zbytečných kolizí dojít k tou, co je naším tvořeným záměrem či vizí života.

I dnes opět jedno zajímavé poselství Kryona, které opět trochu posouvá naše chápání a poznání naší lidské DNA. Poselství, které nese název "Koncepční DNA", přijal Lee Carroll.
Je to poselství o tom, co je v nás buněčné a chemické a co přichází, aby to překročilo, či možná přemostilo, a člověk tak mohl začít využívat svou DNA způsobem vyšším než je aktuální průměr, tj. nějakých 30-31%. Ano, tak to je. A vy, kteří jste četli Kryonovu knihu "Dvanáct vrstev DNA", to již dobře víte. Víte i souvislosti. Je to tak proto, že Vědomí lidstva více nedovoluje. Je to způsobeno svobodnou volbou lidí.
V důsledku tohoto nízkého využívání našich možných kapacit, které v nás jsou zakódované a jsou k dispozici, jednak je naše myšlení lineární - prostě si to mysl neumí jinak vyhodnotit a pak také, podléhají lidé procesu stárnutí tak, jak ho známe a de facto předčasně umírají. A to vše se začíná měnit. Naše DNA se bude dostávat a již dostává k informacím, které jsou jí zatím nedostupné a které se zpřístupňují pod vlivem toho, že se DNA stává více kvantovou a také tím pádem více inteligentní. Bude umět reagovat na naše potřeby a umět změnit naši biochemii tak, aby to odpovídalo našemu životnímu přání, záměru způsobu života apod. V návaznosti na to se začne zkvalitňovat i náš imunitní systém, který také zatím není koncepční, nepřemýšlí o tom, s čím se potkává, neumí to prozkoumat, neumí poznat záměr "vetřelce" a nechá se obalamutit, jako je tomu v případě rakoviny. Umí jen se přiřítit a hasit. Ale když kolikrát neví, zda to, co "hasí", je skutečně to, co si myslí, že to je, pak v mnoha případech neuspěje. Pracuje, dá se říci, jako náš mozek, pohybuje se jen rozsahu poznaného, nashromážděných informací. A i to se změní a již mění.
Jedna zajímavost. Kryon si dává řečnickou otázku, zda toto vše nás zbaví oněch nepříjemných nachlazení, které každoročně proděláváme. Odpovídá, že nikoliv, to že zůstane a má to svůj veliký význam. Mnozí z vás, kteří Kryonova poselství čtete pravidelně, vysvětlení jistě znáte.
A díky všem těmto změnám se věk člověka prodlouží a právě tak i kvalita života ve vysokém věku bude jiná, než jak je tomu dnes. A to vše se již děje. Leccos, o čem Kryon dnes hovoří, v návaznosti na všechno to, co řekl dříve, či vyjádřil v knihách, může člověk, jednotlivec i sám uskutečnit, uskutečňovat sám, na podkladě stupně svého růstu, zvýšených vibrací a svého čistého záměru to uskutečnit. Některé skutečnosti mohou být obtížné pro jednotlivce, jelikož vyžadují signál z krystalické mřížky, tedy spolupráci s Gaiou. Nicméně, není to nemožné. Jen náročné.

Pěknou úvahu k současným energiím, stavu života na Zemi v současnosti, k aktivitě temné strany, o tom proč tady jsme apod. napsala a na facebooku uveřejnila Pleja, od níž jsem již nějaké materiály dříve poslal. Tentokrát své úvaze dala název "Nové energie".

Objevil jsem zajímavý článeček o lidském těle, o významu některých částí. Je to  to takový stručný exkurs do etikoterapie, jak jej sepsal etikoterapeut Marek Ščotka z Ostravy pro názvem "Základy symboliky Těla". A jak jsem se seznámil, dělá, aspoň z mého pohledu, velmi nevšední, ale i jistě velmi obohacujíc semináře jako např. ten, který bude ve středu 1.10. (Vědomá práce s děložní energií pro ženy, muže i páry). Odkaz na něj resp. na stručné představení je ZDE 

Je podzim a dle ajurvédy a nejen dle ní, bychom se měli, tak jako na jaře, věnovat také detoxikační kůře, pročistit své tělo od toxinů a dalších nežádoucích látek.  Na toto téma, přesněji řečeno, detoxikace, nabízím několik článků. Nejde o to dát tu jedinou a správnou informaci k této problematice. Ani bohužel ucelenou. Je to oblast, která je příliš rozsáhlá, než aby ji bylo možné postihnout v tomto mém stručném (jak si většinově přejete) "informačníku". Ale jde o to aspoň nastínit závažnost tématu, situace a poukázat na některé metody. V dalším čase jistě přinesu i další, jiné pohledy a návody.

V prvním článku s názvem "Detoxikace dle ajurvédy" se dozvíte stručnou informaci o co jde v případě zamoření těla toxiny, co způsobují a dále pak jak na to. Jednak návody na krátkodobé detoxikační kůry specifickým jídelníčkem na daný den, nebo pak dlouhodobá kůre např. za použití zcela přírodního prostředku triphala (v článku jsou podrobnosti, které jsem doplnil i z informací z jiných webů).

Jako další zařazuji krátké, jen 9 minut, ale velice názorné video. Jde o speciální mikroskopické digitální monitorování krve, jejího složení a činnosti krvinek, které vyvinul Dr. Victor Marcial-Vega. Na tomto videozáznamu jednak uvidíte výše uváděné skutečnosti, ale také budete svědky účinků goji, neboli kustovnice čínské, na ph lidského těla, úroveň zásaditosti a kyselosti v krvi a regenerujícího účinku na pacienty. Uvidíte také např. bílou krvinku v akci - jak pohlcuje plíseň.
Těmito účinky goji se Dr. Marcial-Vega ve svém výzkumu dlouhodobě zabýval. Jinak řečeno, to, co ve videu uvidíte, to je jakoby obrázek krve každého jednoho z nás a ubezpečuji vás, že spíše to vypadá, u mnohých, ještě hůře. Co se týká terapeutického účinku goji, jen dodám, že není jedinou metodou jak tuto situaci kvalitně řešit. Známé jsou účinky aloe vera, kdy se daří z těla (z krve) odstranit i těžké kovy a další toxické látky, nicméně je třeba postupovat poučeně, správně kombinovat i pomocné přírodní látky (např. reischi, chlorella, colostrum aj.), aby účinku bylo dosaženo.
Každopádně samotné toto video dá každému nahlédnout do "svého" organismu a pochopit proč je důsledná a pravidelná detoxikace těla velmi potřebná pro dosažení dlouhodobě udržitelného zdravého těla a kvalitního života až do vysokého věku vč. stavu mentálního, psychického. Tedy být po celý svůj život schopen být samostatný, se vždy o sebe postarat a být i za sebe odpovědný. Pochopitelně, dodám, nelze se tomu vyhnout, jen toto hmotné očištění těla není 100% všelékem, ale jen výrazně účinným pomocníkem. Zásadní při tom všem detoxikování je, detoxikovat svou mysl, očistit se od nezdravých energetických vzorců a nastavit své vědomí do stavu Lásky, obecně řečeno.

Krev pacienta před a po užití goji (CZ titulky), 9 minut

Dále pak zařazuji k tomuto tématu pár informací o vlivu hliníku na lidské zdraví v článku "Jak detoxikovat hliník z těla a proč je to nezbytné" Obdobně by se ale dalo poukázat na rtuť, kterou je naše tělo kontaminováno např. ze zubařských amalgámových výplní, ale také z očkovacích látek, právě tak jako tomu je v případě hliníku. Největší zamoření našich těl, pokud jde o těžké kovy, však pochází od olova. Dále pak kadmium, rtuť, arsen, zinek, baryum, berylium, chrom, kobalt a další.

Zde pak uvádím 3 videa, záznamy z přednášky Dr.Klinghardta a Dr. Muttera o jedech v nás, aneb nejsme nemocní, jsme trávení. Z přednášky Dr. Muttera se dozvíte také o výzkumu vlivu rtuti, o jejím vlivu na vznik autismu a také, že nejúčinnějším postupem pro terapii autismu po očkování byla detoxikace těla zaměřená na rtuť. Ve videích, jelikož jde o přednášku pro odbornou veřejnost, uvidíte i ukázky, záznamy reakcí nervových vláken na výskyt, setkání se se rtutí (destrukční reakce) a to v koncentraci výrazně menší než jaká je v očkovacích látkách.

Nie sme chorí, sme trávení 1. časť, Dr.Klinghardt, slovenské titulky, 71 minut

Nie sme chorí, sme trávení 2. časť, Dr. Mutter, slovenské titulky, 49 minut

Nie sme chorí, sme trávení 3. časť, Dr.Klinghardt, slovenské titulky, 41 minut

Za těmito články a videi, ryze se zabývajícími tělem, jeho fyzickou očistou jsem zařadil článek, de facto přepis rozhovoru s ruským psychologem, léčitelem a terapeutem Sergejem Lazarevem. Článek má výmluvný název "Léčení pouze fyzického těla je jen odsouvání problému do budoucnosti".
Sergej Lazarev v tomto svém rozhovoru, proslovu, jde do hloubky a odhaluje příčiny nemocí fyzického těla jako nahromaděné negativní energie v energetickém poli člověka. Hovoří o souvislosti s morálními a charakterovými vlastnostmi člověka, jak je ten  který člověk žije. Hovoří o souvislostech nenávisti, vzteku, upnutí se k penězům, majetku, vlastnění čehokoliv (třeba i partnera, dodávám), hovoří o stresu a příčinách stresu. A pochopitelně uvádí a to na podkladě své dlouholeté praxe, o vlivu odpuštění, přijetí situace a skutečnosti jako souvislost svého života, jak jsem si to předchozími rozhodnutím, chováním, emocemi atd. ale i vč. karmických a dalších duchovně-energetických záležitostí způsobil, pokud si uvědomím a otevřu se Lásce, pak se mohou dít i zázraky a člověk dochází k uzdravení těla, ale i celého, mnohdy problémového života.
Jen si dovolím doplnit, že S. Lazarev o tom všem, co jsem nyní vyjádřil, popsal, hovoří poněkud jinak, jinou terminologií. Ale nemyslím, že by to mělo být na závadu Je patrné, že ve své práci, ve svých názorech, filozofii se opírá o blbli, o teze až náboženského charakteru a také, vnímá duši i lidské Bytí, jeho části, zcela jinak, než jak to vnímáme my. V tomto bodě, smyslu, je jeho cesta odlišná, ale je snadné vše to, co říká si přeložit do řeči a terminologie nám blízké, pochopit a uchopit podstatu a pak jsme ve shodě.
Jak asi také víte, esoterika, metafyzika, také jinak řečeno, není systemizovanou vědou. Je to obor, který odráží tu skutečnost, že cest k sobě a Bohu je opravdu velké množství, neřku-li nekonečně mnoho. A proto se zde může vyskytovat nekonečné množství přístupů a terminologických pojmenování a vyjádření.

A dále pak přecházíme k článku s názvem "Americká společnost pro boj s rakovinou přiznala, že neléčené rakoviny často přirozeně vymizí". Myslím, že je jasné o čem to je. Je dobré si to přečíst, např. pro znalost toho, jaké jsou postupy získávání čísel do statistiky "úspěšnosti" té či oné léčby.

Jistě si vzpomínáte, že v minulém týdnu jsem poslal avízo informaci o připravovaném semináři "Cesta duchovní transformace", který se v říjnu bude konat v galerii Zdeňka Hajného "Cesty ke Světlu". Dnes připojuji informační leták k této akci.

A jako často, pro odlehčení, ale i pro krásný, hudební zážitek, také jedno nevšední hudební video. Pochází z loňského amerického X-Factoru, kde Ashly Williams zazpívala ústřední skladbu z filmu "Strážce" (Bodyguard) - "I Will Always Love You" tak, že člověk má dojem, že se Whitney Houston vrátila, že jde o jakousi zrychlenou reinkarnaci. Tak si tu parádu také vychutnejte.

Ashly Williams - I Will Always Love You

A to je dnes vše. Příště asi až v úterý večer či ve středu ráno, jelikož jedu na misi do Bosny k pyramidám.

Přeji krásné, klidné dny

Láďa

 

 

Mistr Hilarion

Poselství pro týden 28.9. 2014 – 5.10. 2014

Milovaní,

jak se svět posouvá do vyšší dimenze, obecně lze říct, že to lidé nevnímají, kromě těch, kdo jsou naladěni na nápory energií. Jsou to osvícení jedinci, jako vy, kteří  udržují a ukotvují světlo na Zemi. Mnozí z vás si nejste vědomi toho, jak důležitou roli hrajete ve stávajících událostech a my chceme abyste věděli, že v této době je každý z vás potřebný. Je důležité, abyste udržovali své světlo a setrvávali ve stavu míru a klidu, radosti a štěstí. Když to budete dělat, vyvažujete tak snahy o udržení obyvatelstva v životě plném strachu a starostí a že toto udržování vyváženosti je teď potřebné.

Mnozí z vás se přizpůsobujete, když vámi proudí kreativita a jste inspirováni mnoha nádhernými myšlenkami a tvůrčími projekty. Někteří se cítíte být zahrnuti hojností myšlenek, přicházejících z vašeho vědomí a  cítíte, že nevíte které se věnovat. Vězte, že když si zaznamenáte informaci, která k vám přichází, budete instinktivně vědět, která je připravena se manifestovat a na kterou se bude třeba podívat později. Mnohokrát jsou dávky informací, přicházející do zemské atmosféry, přijímány mnoha různými jedinci  a tak se bude jednat o téma, které se vynoří a které bude sdíleno mnoha dalšími.  Každý člověk je jedinečný a tak to, co přes každého přichází, nebude nikdy úplně stejné jako u někoho druhého.

Je také čas jít do hlubokého rozjímání, naslouchat vedení vašeho srdce a rozhodnout se ohledně věcí, které musí ve vašem životě být a za které jste skutečně vděčni a které vás vyživují a podporují. Pustit vše, co pro vás již nemá význam, abyste zjednodušili váš každodenní život a uvolnili místo pro novou energii, aby mohla přijít. Snažte se žít s méně a vzdejte se toho, co nepotřebujete, ve prospěch někoho, kdo to může potřebovat. Když to uskutečníte, nastane nádherný svět svobody a svěžího dechu. Budete sklízet odměnu v příjemných oblastech života, v menším stresu a v organizovanějším a produktivnějším žití. Podívejte se na každou oblast vašeho života a napište si všechny vaše závazky. Pak se na každý podívejte a rozhodněte se, zda vám opravdu přináší radost a zda má pro vás cenu. A zda je hoden množství času, který do něj vkládáte. Naučte se říkat ne a odmítejte nabídky. Když vyloučíte věci, které vám nepřinášejí radost ani žádné hodnoty, budete mít víc času na věci, které máte rádi.

Rozeznávejte, co je ve vašem životě nejdůležitější a co je důležité, abyste se na to právě teď soustředili. Poznávejte různé oblasti vašeho života, o kterých  moc nepřemýšlíte. Toto zkoumání vám umožní najít ve vaší mysli věci, o kterých jste ani nevěděli, že je tam máte - věci, které můžete odstranit, anebo za nimi jít. Vždy se soustřeďte jenom na jeden úkol. Nehleďte na nic jiného, dokud neukončíte tento úkol. Pak se soustřeďte na další úkol. Vyrovnávejte se se životem a jeho nároky svým vlastním tempem. Když budete dělat méně, budete mít toho méně na mysli. Tím, že si zapíšete vaše úkoly a myšlenky, zamezíte tomu, abyste měli hlavu naplněnu vším, co potřebujete udělat nebo  na to pamatovat. Budete ovládat vnější okolnosti. Budete ovládat sebe. Naučte se, které věci  jsou mimo vaši kontrolu a které můžete ovlivnit. Když je něco mimo vaší kontrolu, přijměte to, abyste se mohli soustředit na věci, které můžete ovládat - na věci, které můžete změnit.

Vaše mysl se nemůže zabývat dvěma věcmi najednou. Rozhodujte se vědomě a s určitým záměrem. Čím se rozhodnete zabývat a co se rozhodnete nechat plavat? Kdykoliv můžete mít jednu myšlenku, ale nikdy jich nemůžete mít dvě či deset najednou. Každým dnem se dostanete blíž ke svobodě a míru, které vám může dát jenom nezatížená mysl, prosta nepořádku. Udělejte místo pozitivnímu přístupu, radosti, optimizmu a štěstí. Je to proces, je to přizpůsobování se. Vyžaduje si to čas, ale funguje to.  Odměnou je klidná  mysl a šťastnější a klidnější existence, naplněná pozitivními myšlenkami a srdce naplněné mírem, radostí a láskou.

Do příštího týdne …
Já JSEM Hilarion 

©2014 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Strážce Symfonií Milosti
 www.therainbowscribe.com

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Mirka K. pro www.transformace.info.  Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem za předpokladu, že nic nebude vynecháno nebo změněno a budou uvedena všechna práva a odkazy na webové stránky včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. Děkujeme za zařazení této poznámky.

 

 

Koncepční DNA

Tento živý channeling byl přijat v Portlandu, Oregon,

20. července 2013

 

Zdravím vás, drazí, jsem Kryon z magnetické služby.

Dnes je zde větší publikum, než si uvědomujete. Již dříve jsme popsali tento atribut – že když se prezentujeme skupině s čistým záměrem naslouchat, vytváříte další energii. V tomto konkrétním případě ji nazýváme Kryonův doprovod, ale moc často ji neidentifikujeme. V tomto případě je plná těch, kteří vědí, protože dnes večer vám přinášíme blahopřejné poselství s informacemi o tom, co je buněčné a chemické. Zároveň je to poselství, které před rokem ještě nemohlo být předáno. Ti, kteří přichází do této místnosti v tomto okamžiku, jsou zároveň těmi, kteří se na tom podíleli. Účastnili se toho s vámi, vy jste je milovali a ztratili, stejně jako jejich rodiče a rodiče před nimi. Protože i oni sami jsou Pracovníky Světla. Na druhé straně závoje věděli o vás a o potenciálu, že zde budete.

Pro lidskou bytost je matoucí pomyšlení, že to takto může fungovat. Protože někteří z vás říkají, že v cyklu života se mnoho z nich inkarnovalo znovu na této planetě a je to tak – inkarnovali se a inkarnují i teď. Přesto kousek jejich duší nikdy neopouští druhou stranu závoje. A to je ta část, která je tu dnes s námi. A tak je hned pozveme a někteří z vás je cítí jako tlak jejich rukou plných lásky nad vámi a slyšíte, jak vám říkají: “Poslouchej, poslouchej, poslouchej…“ Protože toto je hluboké poselství o evoluci lidských bytostí.

V minulosti jsme vám dali informace, které chceme nyní objasnit a dát vám ještě něco navíc. Chceme upřesnit, pročistit a více zpřístupnit některé záležitosti, na které se můžete těšit. Ale než začneme s předeslaným poselstvím, řekneme vám, co jsme říkali již mnohokrát předtím.

To, co popisujeme, že se děje s lidskou bytostí, jsme viděli už předtím. Tudíž víme, že to existuje a známe potenciál toho, o čem mluvíme. Ale můžeme vám říci, že nemáme tušení, KDY dovolíte, aby se to stalo. Kdy lidstvo projde tímto posunem, záleží na vaší svobodné volbě, jak dlouho si budete přát, aby tento konkrétní posun trval. Také záleží na tom, jak tvrdě se rozhodne proti vám bojovat temná stránka duality. Stará energie planety se bude bránit změnám. Dost možná bude bojovat až do smrti, což znamená, že možná bude muset odejít celá generace, než se něco z tohoto stane. Starým tradicím a cestám trvá dlouho, než odezní. A někdy to vyžaduje i to, co jste viděli u Izraelitů na poušti – trvalo to 40 let, jedna generace musela kompletně zmizet, než se další dostala do Země Zaslíbené. Důvod, který jsme vám řekli předtím, je tentýž, jako pro to, co se děje nyní - nemůžete si vzít vědomí otroků do Země Zaslíbené. Nová generace, která nikdy nespatřila otroctví v Egyptě, se musela zrodit, vyvinout a vyrůst, být denně živena a opatrována s láskou, aby se mohla přesunout do země, ve které nyní žijí. To není jen metafora, je to příklad. A tomu nyní čelíte – jak dlouho to potrvá? Ale to dnes nebudeme řešit. Dnes budeme mluvit o tom, co se bude dít.

Vyslovili jsme tento předpoklad – vaše DNA nyní pracuje přibližně na 30 až 31 % své plné kapacity. A kapacita DNA podle stupnice pokročilosti, kterou jsme vytvořili a předali vám, je 100 %. Tudíž je možné dosáhnout naprostého maxima a toho dosáhli i Mistři, kteří kráčeli po této planetě, a kteří byli schopni ovládat život a smrt; dokázali ovládat vše fyzické. Dokázali měnit vlastnosti hmoty a mnozí z nich to dělali. A vy se nacházíte přibližně na třiceti procentech. Řekli jsme vám, že je to dáno svobodnou volbou vašeho vědomí. A vědomí je spjato s tím, co fyzicky existuje na této planetě - včetně procenta, jakým pracuje vaše DNA. Proto vytváříte to, co si myslíte. A po celé věky, až do tohoto bodu v čase, se stále nacházíte na třiceti procentech.

Nyní k tomu, co jsem vám chtěl sdělit: Je to zajímavé a řeknu vám, že díky objevu z minulého září roku 2012 věda nyní ví to, co jsme vám řekli před několika lety: že devadesát procent DNA tvoří informace, nikoli kódy. Více než devadesát procent vaší DNA je jako návod k použití, jako kontrolní panel pro pouhá tři a půl procenta, která se modifikují na proteiny v sekvencích a tvoří geny. Takže nyní máte vědeckou definici devadesáti procent DNA coby instrukcí. A to jsme vám také původně říkali.

A nyní je tu něco, co bych vám velmi rád objasnil. Protože fungujete pouze na 30 %, lidská bytost byla tedy schopna myslet pouze lineárně a říkala si: „Takže když se nyní chystáme začít s jejím vylepšováním, věda brzy uvidí mnohem výkonnější DNA. A bude schopna to uvidět i z pohledu chemie. Možná, že až dojde k posunu a změnám, uvidíme to i v lidském genomu.“ A tak vám říkám tuto informaci: Ne, tak to nebude. A tady je důvod proč: Protože v informaci, kterou nosíte pořád dokola ve svém těle právě teď, je celých sto procentpříručka je kompletní. Ale vědomí lidstva dovoluje spatřit pouze 30 % toho. Nosíte v sobě sto procent. A tak, když DNA bude, jak vy říkáte, časem aktivována procesy, o kterých vám budu povídat dnes večer, potom zachytí více instrukcí, které už tu jsou. Důkaz toho můžete vidět, pokud si to budete přát, ve formě dalších zázraků, které některé lidské bytosti předvádějí na sobě a kterým se říká spontánní uzdravení. Tyto bytosti se stávají svými vlastními mistry a samy sebe kompletně uzdravujínemoci mizí přes noc. Vše, co udělali je, že na chvilku v čase zachytili sto procent své vlastní DNA. A tak to, co byste možná přisoudili Božímu zázraku, je jejich zázrakem. A můžete vidět spoustu důkazů, protože každou chvilku se některá lidská bytost přes anomálii svého tvoření posune a zachytí na moment oněch sto procent. A poté se ve vašem domácím prostředí objeví zázrak, ve vašem vnímání, o kterém nechápete, že jste viděli jen to, co jste byli kdysi schopni dělat každý den.

Nyní chci toto ucelit tím, že vám řeknu více o tom, co se bude dít. V minulosti jsme vám dali informace o tom, co můžete očekávat. Ale skoro všechny informace, které jsme vám dali, jsou o komunikaci s vaší Akášou. Řekli jsme vám, že vaše DNA začíná číst Akášu jinak. Že zeď, která existuje mezi smrtí a narozením, se pomalu začíná zvedat. Takže když se vrátíte zpět na tuto planetu, začnete si lépe vybavovat, co jste se naučili předtím a ještě předtím. A že to bude sloužit starým duším, protože se probudí dříve a nebudou muset znovu opakovat lekce, na kterých pracovaly nyní. Říkali jsme vám o tom a toto je shrnutí.

Řekli jsme vám, že jako děti si budete pamatovat, jak chodit, budete si pamatovat, jak číst, budete si pamatovat, že od horkých kamen se máte držet dál. Zostří se vaše instinkty, jako je tomu u zvířat na planině. Lidské dítě nebude tak bezmocné, jako nyní. Existuje akášické dědictví, akášické rozpomenutí, a tuto informaci jsme vám již poskytli. Chceme vám předat na chemické úrovni něco, co neovlivňuje přímo akášické dědictví. Zahrnuli jsme to do potravy. Řekli jsme vám, že někteří z vás budou informovat o duchovní stravě a říkat vám, že pokud budete následovat tyto či ony instrukce, Bůh s vámi bude spokojenější. Řekli jsme vám také, že pravda je taková, že je ve vašich akášických záznamech, tedy v těch nejstarších minulých životech, že jste již žili velmi dlouhé životy, a žili jste velmi dlouho na určitém místě. A to je potrava, kterou potřebujete jíst dnes. A může to být v rozporu s tím, co byste „měli“ jíst jako zdravý nebo nezdravý Američan. Můžete zjistit, že vás začne přitahovat jídlo, které vám nikdy dřív nechutnalo, ale nyní se k vám dostane a vy si ho začnete vychutnávat. Možná to bude vyžadovat absenci masa, může to vyžadovat jiný způsob uvažování a neznamená to, že to má duchovní význam pro lidi okolo vás, znamená to jednoduše akášickou vzpomínku na vaše zdraví. To vše je stále akášická vzpomínka.

Nyní se tedy přesuňme k tomu, co se stane z chemického hlediska ve vašem těle se vzrůstající procentuální aktivitou inteligence vaší DNA. Chci mluvit o inteligenci těla zvané innate, ke které se začínáte dostávat blíže. O ní jsme vám také říkali. Závoj mezi vědomým tělem a innate se začíná zvedat. To, co zjišťujete svalovým testem, když byste to měli poznat vědomě, a vy víte, že je mezi tím nesoulad, začíná ustupovat a vy se začínáte intuitivně dozvídat stále více o svém těle, ale je toho ještě víc. Má to co do činění s inteligentní DNA. S DNA, která začíná pracovat koncepčně místo reaktivně. Začíná se z lineární měnit na trochu více kvantovou.

Potrava: Někteří z vás si užívají to, co bychom mohli nazvat akášické dědictví, ale s rezervou, protože stále trpíte intolerancí vůči některým druhům potravy. Intolerance je způsobena DNA, která není koncepční. Neví proč. Je to prostě alergická reakce. A částečně je alergická díky vaší kultuře a tomu, co jste udělali, v rozporu proti tomu, o co se pokoušíte pomocí akášického dědictví. Nezdá se, že byste chtěli úplně a na sto procent smíchat, a ony se nesmíchají. Ale pokud bude DNA stále inteligentnější, bude schopní analyzovat, co děláte, a zahodit to, co vytváří intoleranci. A tak vám říkám – někteří z vás najdou svou vlastní cestu v příštích letech, kdy ty věci, o kterých víte, že je dobré se od nich držet zpátky, budete náhle moci jíst. To jednoduše znamená daleko chutnější stravu. Neznamená to, že se stanete zdravější tím, že se budete vyhýbat tomu, k čemu jste intolerantní, ale rádi byste si to dali. Toto je inteligentní DNA, která ví, že chcete tyto věci a že život by byl o trochu hezčí a lehčí, kdybyste je mohli mít. A tak přenastaví samotný metabolický systém - to, na co je tělo alergické a na co není. Nebude to způsobeno ničím, co přijímáte. Nebude to způsobeno žádnou reakcí jedné chemikálie na druhou. Bude to způsobeno tím, že se DNA stane chytřejší. Pronikne do manuálu a vyzvedne pár procentních bodů. A v těchto procentních bodech se bude nacházet to, co nazývám koncepční DNA, kterou by měla mít každá lidská bytost. Neprojeví se to jen zde, ale i v  imunitním systému.

Imunitní systém je právě teď naprosto základní, funguje, ale je to pěkný ignorant, hasí požáry. Neřekne, odkud přišly, nezeptá se na jejich inteligenci, prostě je jen uhasí. To je metafora, pro to, co sídlí ve vašem těle a vytváří bílé krvinky, aby ovládlo scénu a přemohlo oheň. A v určitých případech vyhrává a zachraňuje váš život téměř denně, protože váš imunitní systém je poháněn k tomu, aby bojoval s tím, co zná. A nejjednodušší z bakterií, se kterými žijete, jsou díky imunitnímu systému na uzdě. Některé vakcíny, které provádíte, tomu opravdu pomohly. A proto vytvořily celou sérii vojáků, kteří pomáhají vyhrát bitvu. Ale to je pořád lineární. Rozpozná, že tady je požár a jde ho uhasit.

Jenomže, moji drazí, to nestačí k uhašení požáru zvaného rakovina. Nestačí to ani k uhašení virového požáru. Protože oba, jak jsem již zmínil, jsou koncepčními vetřelci. Mají plán. Jeden, nebo v některých případech oba, ovládnou buňky fungujících částí. Někteří ošálí imunitní systém. V případě rakoviny jde o růst, který nemůže být kontrolován a někdy se i maskuje. Někdy se zapouzdří a bílé krvinky se nemohou dostat dovnitř. Není co porážet, je to jako oheň v bublině. Je to nepředvídatelné a stále to roste, roste a roste. Pokud by imunitní systém byl koncepční, viděl by, co je to za rakovinu, jak se chová a odstranil by ji. Kdyby byl imunitní systém dostatečně inteligentní na to, aby byl koncepční, viděl by plán viru. A protože by byl chytrý, ubránil by se mu.

To všechno sídlí v instrukcích v každé molekule DNA vašeho těla – jsou jich stovky biliónů. Aby se tak stalo, bude se muset DNA stát o něco více multidimenzionální a k tomu se dostaneme. Dokud zůstane v lineárním stavu, na který jste zvyklí, ve 3D chemii, neuvidíte příliš mnoho zlepšení. Ale jakmile se stane alespoň trochu multidimenzionálnější a vyzvedne více instrukcí, umožní jí to porazit chorobu zcela odlišným způsobem. Toto je slib.

Tak toto je lidská bytost měnící se ve zcela jiné stvoření - v bytost, kterou byste nejspíš nepoznali, kdybyste se vrátili za několik stovek let. Kdybyste měli stroj času, který by vás přenesl vpřed, viděli byste ty rozdíly. Jedna bytost (současná – pozn. překl.) je lineární, ta druhá není

“Ach, to jsou dobré zprávy, Kryone, a líbí se mi. Znamená to, že se konečně zbavíme běžného nachlazení?” Ne, nezbavíte. (Kryon se usmívá.) Toto není zvláštní informace. To už byste měli vědět. Nachlazení je rekalibrační nástroj, který vás má uvést do rovnováhy. Je potřebné a důležité. A všichni jím budete procházet i nadále. Když tím budete procházet příliš často, pak víte, že jste výrazně mimo rovnováhu. Nebo se u vás projeví jen jednou nebo dvakrát ročně a pak to znamená, že jste v rovnováze. Nachlazení rekalibruje systém, vyvíjí protilátky pro různé druhy záležitostí, u kterých je dobře, že odejdou. Potřebujete ho. Je to iritující, ale nezabije vás, nevyvine se v nic většího a vždy tu bude. To jen abyste věděli. (Kryon se směje.)

Čeká na vás ale ještě několik dalších věcí, které jsou skutečně zásadní. Kromě imunitního systému, který bude schopný porazit jakékoli choroby a viry, protože začne být více koncepční, je tu něco, co se vám bude líbit nejvíc – rekalibrace tělesných hodin. Fungujete na 30 procent. A žijete určitý počet let… musím dále vykreslovat ten obraz? Jste stvořeni k tomu, abyste žili mnohem déle. Ve 3D si i ti nejchytřejší biologové stojí za tím, o čem se domnívají, že je příčinou stárnutí. A ve 3D je to pravda, protože při 30 procentech DNA zkracuje telomery s každým dalším dělením buněk. A chromozom sám o sobě se začíná měnit v něco jiného, než byl při narození. A tak už nemáte kompletní molekulu, je trochu jiná, je to kopie kopie. V minulosti jsme vám řekli, že v sadách pokynů DNA jsou plány kmenových buněk pro každý typ buňky těla. Plán reprezentuje novou buňku. Dokonalou buňku. Tu, která je s vámi, když se narodíte. Jakmile tedy vaše tělo začne zvyšovat svou efektivitu, měli byste se za určitou dobu zregenerovat tak, že půjdete zpět do manuálu a místo vytvoření kopie si vyberete novou buňku. Výsledkem bude zpomalení procesu stárnutí. Zpomalení, které můžete vidět, které mohou vidět ti okolo vás, které mohou spatřit vaši sousedé a milovaní. Nebudete stárnout tak rychle, jako oni. Jak se vám to líbí? K tomuto může dojít pouze tehdy, pokud se ta část vaší DNA, která bývala lineární, stane trochu více multidimenzionální. A o tom si něco řekneme.

Takže se zdá, není-liž pravda, že klíčem k tomu všemu je opustit paradigma 3D chemického systému. Systému, který je pouze reaktivní – jedna chemikálie reaguje na druhou a vytváří něco jiného. A to zahrnuje i synapse. Takže se díváte na to, co bychom nazvali intelektuálním vrcholem mozku - jak daleko dokážete myslet? Můj partner vám již řekl, že dle starodávné tibetské numerologie současné lidstvo vidí pouze k číslu 33 coby k mistrovskému číslu s definicí. A že další mistrovské číslo, což je 44, je pro vás záhadou. Pokud se podíváte na čísla z mistrovských čísel od 11 do 99, uvědomíte si, že znáte jen tři z nicha tím dostanete stejný druh scénáře jako u vaší DNA. Nejste ani v půli cesty. Toho dosáhnete, až synapse ve vašem mozku, tedy ta část, která je nyní ve 3D a která se stane více multidimenzionální, dokáže uchopit koncepty čísel 44 a 55. Vše to souvisí. A já jsem zde, abych vám řekl, že po roce 2013 se tohle začne dít s lidstvem.

„Jak se to tedy stane a co bude potřeba?“ Přesně to, co už děláte, staré duše… sedíte zde a posloucháte tato poselství. Zatím jsou akademická a říkáme vám, že nevíme, kdy se naplní, ale sledujte, jak se to bude dít. Opustíte toto místo a řeknete: „Miluji tuto informaci, ale chtěl bych to vidět.“ Pomůže vám, když vám povím, že to uvidíte všichni? Možná ne v této podobě (životě). Ale uvidíte to. Budete tu. Protože tohle staré duše dělají. Stále se vracejí, aby se podílely na vítězství.

Chci vám povědět o časových kapslích a DNA. V sadách instrukcí, které vědě nejsou zřejmé, se skrývají „časové kapsle“ pro uvolnění informací a jsou aktivovány lidským vědomím. Jsou spojeny s tím, čemu se říká vědomí Gaii, což je jediné měřítko, které jako lidstvo máte. A celé lidstvo se musí trochu posunout a změnit, aby se uvolnily časové kapsle v osobní DNA. Tudíž je obtížné, ne-li nemožné, provést to sám, protože to vyžaduje signál z krystalické mřížky celé planety. To je mřížka, která si pamatuje lidské činy a reaguje na lidské emoce. A tak je Gaia zapojena do toho všeho.

Tak jsme se opět ocitli u hádanky, která není tou hádankou, kterou bývala, protože jak lidé mění své osobní vědomí a záměr, když začínají být soucitnější, mění se i Gaia. Už se změnila. Není zajímavé, že proroctví předků o orlovi a kondorovi nebyla o lidstvu? Byla o planetě. Rozumíte? Byla o posunu na planetě, o ukotvení Kundalíní na planetě, o cestě opeřeného hada a probuzení Pumy na planetě – nemluví o DNA a nemluví o ničem jiném než o planetě, o Gaii. Protože to je to spojení k vám. A toto začíná, už začalo zlepšování lidské DNA. Podívejte se na děti. Vaše děti jsou jiné. Vaše vnoučata, milí rodiče, pokud jste zde a nějaké máte, jsou opravdu jiná. Začínají mít koncepčnější myšlení. Synapse se začínají měnit, jejich DNA pracuje lépe než ta vaše. A tak je nyní vaším úkolem pokračovat ve vytváření soucitu. Uzdravování planety z nemoci války, uzdravování planety od toho, co příliš nezapadá do integrity, uzdravování planety ze všech dalších chorob, které neoslavují Boží lásku a to, co je Gaia a Pachamama*. A jakmile to uděláte během luštění hádanky vašeho života, změní se i Gaia, krystalická mřížka se změní a to je to, co se již u dětí děje.

A tady je několik dobrých zpráv, které byste měli vědět: Systém se bude měnit ještě víc, až se uvolní časové kapsle ve vaší DNA - a nechápejte mne špatně, staré duše, nemusíte se při tom znovu narodit, abyste toho dosáhli. Stejně jako ti, kteří zažili spontánní uzdravení, můžete to udělat úplně sami. Protože stará duše, která po všechny tyto časy pobývala na této planetě, má sílu soucitného záměru v akci. Jakmile vyčistíte svůj život, začnete mládnout. Věděli jste to? Poznáte to na své vlastní DNA. Když jsou časové kapsle uvolněny, začnou vám přicházet informace z tohoto rezervoáru informací v oněch devadesáti procentech. Jakmile jsou uvolněny, zůstávají zde a dědíte je. Proto se je žádný z vašich potomků nemusí znova učit. Jakmile uvolní svoje, díky čemukoli, co objeví na této planetě, budou předány jeho potomkům. Jde o nový druh dědičnosti, můžete ho dokonce nazvat kvantovou dědičností. Toto je skutečně zrychlená cesta k osvícené společnosti.

Pokud by na této planetě nebyla žádná dualita, pak toho dosáhnete přibližně za pět generací, pracovali byste na padesát procent. Protože přirozený instinkt lidského těla se stává koncepčnějším a bere si to, co potřebuje a pracuje s tím. Ale co by vám na vaší cestě mohlo omezit tento růst, je zbytek staré duality. Bude na vás i nadále útočit. Je to vhodné a už jsme to předtím viděli, je to součástí procesu. Rok 2013 je těžkým rokem. Staré duše, pokud víte, proč je těžký, a pokud rozumíte do hloubky plnému dopadu toho, proč je těžký, pokud to skutečně chápete, můžete jít domů a oslavovat. A pogratulujte si k provedení nemyslitelného, což je vytváření semínek planety, která vzestoupí - vytvářením, sázením a pěstováním semínek ve vašem vlastním domově, což povede pravděpodobně k planetě bez válek. Ó, nikdy spolu nebudete úplně v souladu, ale řešením už nebude zabít jeden druhého. A to bude dobrá věc. To je potenciál, který vidíme. Dokonce i dnes, když se podíváte na vaše společnosti, jdou do boje v první řadě, ale přijde den, kdy válka bude tím posledním, kdy už válka prostě nebude. Umíte si představit tu změnu, ty zdroje**, když nebudou žádné zbraně? Na co je budete moci vynaložit? To je ve vaší budoucnosti. Staré duše, pro to nyní sázíte semínka. Ale chemicky je vaše DNA naprosto připravena. Časové kapsle, které se ukrývají, jsou ty, které budou mít výhodu z něčeho, co je těžké vám technicky vysvětlit. Stále mluvíme o kvantové DNA a to není správně a my víme, že není. DNA se nikdy nemůže stát kvantovou částicí, ale má kvantové atributy, protože má pole, které ve skutečnosti ovlivňuje otáčky kvantové struktury v atomech. Mohli byste říci, že vysílá kvantové informace. A že ve své podstatě vytváří kvantové vysílání, jehož název vám nemohu poskytnout. Ještě ho nemáte, ještě ne. Můj partner vám ho nemůže dát, já už mu ho sdělil - třikrát. Nemůže vám ho dát, neexistuje.

Toto je praktické procvičení toho, jak můžete vědět, co nevíte? Jak mohu říci svému partnerovi, co nastane, když pro to nemá slova? Představte si, že časová kapsle je uvolněna, takže vaše DNA může odvádět lepší práci vysíláním kvantového pole kolem své vlastní buněčné struktury. A může změnit imunitní systém na inteligentní, může umožnit svatbu mezi vědomým mozkem a innate. Zatím pro to neexistuje název, ale bude. Vědci to spatří a pojmenují to. A jakmile se to začne objevovat, drazí, vzpomenete si na tento channeling /přenos/. Asi se budete i smát, že můj partner pro to ještě neměl jméno, a vy už ano. Rozumíte tomu, proč je toto oslava? Rozumíte tomu, proč doprovod v této místnosti, který je s vámi od samého začátku, tleská? Rozumíte tomu, že tento konkrétní vzkaz jsem vám nemohl předat před rokem 2012? Ne takto. Nyní vám totiž mohu říct to, co se skutečně stane, a předtím to byl pouze potenciál.

„Kryone, myslíš tím, že je to skutečně víc než jen potenciál?” a já řeknu: „Ano, je to víc než potenciál.A důvod, proč to mohu říci, je ten, že mezi lidmi jsou už nyní ti, kteří to mají. Říkám jim kvantové zázračné děti - děti, které budou žít déle a ničím se nenakazí, které nemají choroby a vy je budete studovat. Dáte je pod mikroskop a neuvidíte nic odlišného. Až do objevu kvantových vynálezů, o kterých jsme vám řekli. Teprve pak to uvidíte.

Někteří z vás porozuměli tomuto vzkazu a někteří ne. Pro ty, co to nepochopili, to shrnu a říkám, že požehnané jsou lidské bytosti, které cítí, že jsou součástí této soucitné změny na této planetě a chápou to v rámci Boží lásky ve svém nitru, protože oni se budou podílet na řízení budoucnosti. Proto jsme v této místnosti gratulovali a oslavovali. A dnes to bude ještě pokračovat iniciačním obřadem a já tam budu. Ve vizích a snech, které někteří z vás budou mít, půjde o víc, než myslíte.

A já jsem zde, abych vám řekl – před 23 lety to byl pouze potenciál, dnes je to realita. A tyto věci  bych neříkal, kdyby nebyly přesné a pravdivé. Rovněž rozumím tomu, že  jste netrpěliví, drahé lidské bytosti, a že si přejete, abyste tam už byli.

To samé jste říkali před desítkou let, předchozí desítkou let a desítkou let před tou předchozí. Stane se to, uvidíte sami.

 

A tak to je.

KRYON

 

*Pachamama – také Pačamama, incká, chtonická (podsvětní), bohyně plodnosti, která dohlíží nad setbou a sklizní, může ale také způsobovat zemětřesení. Více viz Wikipedia

** Podle Stocholmského mezinárodního ústavu pro výzkum míru např. jen USA vydaly v roce 2012 682 mld usd. Rusko (jen) 90,7 mld usd, Čína 166 mld usd, Velká Británie 60,8 mld usd, Francie 58,9 mld usd, Německo 45,8 mld usd, Itálie  34 mld usd.

 

Poznámka ke kopírování:

Zdroj originálu: https://www.kryon.com/ - CONCEPTUAL DNA  (MP3 – 43 minut)

 

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Lada Z. Pro www.transformace.info,  www.posvatnesrdce.cz a www.kryon.webnode.cz). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

 

NOVÉ ENERGIE
 Pleja Světlo Krystal, 24.9.2014

 

 

 Nyní jsme již dozráli k tomu abychom došli k uvědomění si, která cesta je pro nás ta nejschůdnější, nejsprávnější, ta která nás přivádí do světa Jednoty. Pochopili jsme, že i to zlé, negativní co nás potkávalo a ještě stále potkává, co krouží okolo nás, je pro náš duchovní růst, pro probuzení naši vnitřní síly, našeho jedinečného potenciálu který si sebou přinášíme. Na tuto krásnou planetu jsme přišli aby jsme se tady mohli setkat se sebou samými, se svým pravým Já, skutečným Já, vyšším Já. To je ta skutečná podstata našeho Bytí. Věčný Duch, který si svobodně zvolí, v jaké podobě, formě, těle, se jeho Duše zrodí, chce poznávat, duchovně růst, tvořit, transformovat.

 

Naše Vědomí pak putuje do takových sfér, úrovní bytí, dle našich nasbíraných zkušeností, stupňů vývoje, (absolvovaných tříd). Čím více je Duše tvořivá, chce poznávat, učit se a zvládá postoupit do vyššího levelu, její vědomí se samozřejmě posouvá do vyšších rovin Bytí. Tam kde planety procházejí transformací se dobrovolně inkarnují vědomí, které pocházejí z vyšších rovin Bytí, tj. ze světelných dimenzí, ze světů Jednoty. Zkušené Duše tedy napomáhají při transformačních změnách a jejich vědomí načas opouští svůj původní Domov - Galaxii, souhvězdí, Hvězdu, planetu, mateřskou kosmickou loď. Ve hmotě nízké hustoty se jejich vědomí probouzí v daném čase, tak jak si to před svou inkarnací (vtělením) sami nastavili.

 
Ano, neseme si svou "jedinečnost" kterou si pomalu vytahujeme napovrch a ukazujeme se v celé své vnitřní kráse a to, s velkou odvahou, trpělivostí, pílí, odhodláním nic nevzdávat i když to kolikrát vypadá, že to temné nás má opět ve svých spárech. Jenže to je klam, pouhé zdání, kterému se nesmíme poddat, neposunout se v čase ke starým, nízkým energiím, ale naopak posunout se dál, k energiím novým, vyšším, pozitivním, k energiím nového světa. To je náš cíl, to je naše poslání Duše, nesmrtelného Ducha, věčného Světla a Lásky v nás. Děti božího Světla - nejvyšší a nejmocnější energie ve Vesmíru.

 

Jsme životodárnými vesmírnými buňkami, které mění vše ne-mocné, nečisté v mocné a čisté. To jsme My. Ty i Já, jen si sebe uvědomit, tu pravou podstatu svého Bytí. Temným energiím s láskou poděkujme a víc se k nim již nevracejme. Dělali pro nás jen to co měli ustanoveno, vstupovali k nám protože jsme si je sami přivolávali, svým nevědomím, stejnou vibrací, negativním myšlením. Ale vše je v nás již změněno, přeprogramováno na nové energie, nové myšlení, jiné frekvence, ty vyšší světelné. Přátelé, to je velký posun, zvládáme to dobře a tak v těchto světelných frekvencích už zůstávejme. Věřme si..

 

S přáním všeho dobrého a pokojného s láskou Pleja..

Zdroj článku - Pleja Světlo Krystal, facebook
24.9.2014

 

 

ZÁKLADY SYMBOLIKY TĚLA
(ROZDĚLENÍ PRO LAIKY)

Marek Ščotka

Tímto článkem s radostí reaguji na vaše požadavky o sepsání úplných základů symboliky těla pro laiky a začátečníky. O.K., tady to máte, přátelé.

 

Úplné základy symboliky těla pro mě zahrnují pohled na něj z několika stran:

1) Zadní strana těla

2) Přední strana těla

3) Levá polovina těla

4) Pravá polovina těla

5) Dolní polovina těla (dělící linií je začátek žeber)

6) Horní polovina těla

7) Středové nepárové orgány

 

1. ZADNÍ STRANA TĚLA

 Zadní strana těla je naše minulost. Je to symbolická kronika života, paměť všeho dosud prožitého a neukončeného. Vzadu sídlí odpověď na otázku, kdo jsme teď, na co máme a na co ne.

 Celá zadní strana těla mapuje naši dávnou i nedávnou minulost od početí, prenatálního období, porodu, dětství až po současnost. Osou naší minulosti je páteř. Její tvar zahrnuje vzorec harmonizace a vyváženosti „životních nádechů“ (kyfózy), tedy období, kdy máme nabírat informace a učit se od zkušených mistrů, a „životních výdechů“ (lordózy), tedy období, kdy se umět prodat, stát se individualitami, vymezit se tím, čím se lišíme od ostatních, a stát se mistry pro druhé.

 Klíčovým místem na páteři je C7 – sedmý krční obratel, který symbolizuje náš současný okamžik „tady a teď“, tedy to, jak vykrýváme to, co chceme tím, co skutečně můžeme a co si dovolujeme. Dá se říci, že čím je bolest a problém od hlavy níže, tím ranějších témat se bolest týká. Při bolestech v zádech je nutno se zabývat příslušnými tématy - okolnostmi početí, těhotenství, porodu, atmosférou v mateřské rodině, naší rolí v ní, výchovnými a duchovními vzorci našich rodičů atd. Velkou roli v tom hraje očekávání našich rodičů vůči nám, naše pohlaví a znamení, počet sourozenců vč. potratů a jejich časový rozestup, pořadí narození dětí, skladba znamení a živlů v mateřské rodině.

Páteř blíže (schválně beru všechno odspodu nahoru, protože všechno začíná dole u země a pak roste vzhůru nebesům):

·      Kostrč … řešte okolnosti a hlavně emoce kolem vašeho početí. Je v nich ukryta odpověď, proč se vám celoživotně nedaří, proč nepřijímáte život jako takový, proč tady na této planetě nejste rádi a myslíte si, že jste z jiné planety, kde je líp. Důsledkem tohoto nepřijetí může být neplodnost - nechtít mít tady s tímto světem nic společného ani v podobě potomka. Co byste mu taky dali, když je to tady celé fuj?! Najděte odpovědi a řešte téma, ukrývá se ve vaší kostrči, v jejím tvaru a energetice! Když tak se o tom poraďte se mnou.

·      Křížová kost (S) … okolnosti těhotenství a porodu. Řešte témata vaší bezbranosti a naivní důvěře k lidem - vašim zastupujícím osobám (rodičům, právníkům, trenérům, učitelkám atd.), protože se ve vašem životě kdysi jednalo o vás bez vás a nedopadlo to moc dobře. Dnes se to projevuje např. v nedůvěře servisním střediskům, autoservisům, řemeslníkům, stavebním firmám, finančím poradcům, soudům při líčeních o vašich věcech, o vašich dětech, vašem majetku, vaší vině a trestu. Hledejte odpovědi a řešení ve vaší křížové kosti.

·      SI skloubení … okolnosti odpojení se a osamostatnění od matky, hledání nezávislosti a vlastních zdrojů obživy, pochvaly a smysluplnosti. Řešte otázky nového pojmenování, co skutečně vlastníte, co ovládáte a zda se na tom nedá postavit nová budoucnost, třeba jinak, s někým jiným. Přestaňte se ohlížet na to, co by na vás a na to řekla matka, otec, manžel, šéf, vaše děti, státní instituce. Řešení najdete ve vašem SI skloubení, místě s nehustší podkožní nervovou sítí, které si vyžaduje ochrannou a podpůrnou ruku někoho blízkého, kdo vás chápe a zná.

·      Bederní páteř (L) … umění sebeprosazení, uplatňování slov „já“ a „moje“ beze strachu, umění zvládat důsledně své povinnosti a zodpovědnost, umění definovat a rozdělit role v našich projektech. Při bolestech v bedrech přestaňte páchat dobro a toužit se někomu zalíbit, stihnout termíny na úkor zdraví a rodiny, atd. Neřešte nic za druhé, naučte je zodpovědnosti za jejich věci. Hleďte si pouze svého. Na druhou stranu i z lenivosti a nevyužitosti vaší osobnosti vás mohou velmi bolet bedra, protože nejste nikomu ničím užiteční, ani nejste zajímací a vy o tom moc dobře víte, ale nic s tím stále neděláte. Odpovědi a řešení najdete ve vaší bederní páteři.

·      Z bederní páteře vybírám velmi důležitý obratel L5 … je to první a největší obratel nad pevnou křížovou kostí, který má vlastní ploténky, tedy vlastní vůli a rozhodování. Tento obratel souvisí se správným načasováním pro První krok k realizaci plánu. Můžete si toho hodně plánovat v hlavě, ale nikdy pro to neudělat první krok. A pak vás začnou bolet "kříže" nebo "plotýnky". Umění správného načasování je jedno z nejmocnějších umění těla a ukázka jeho sladěnosti s myslí a duší.

·      Hrudní páteř (Th) … zpětná vazba, naslouchání, odpočinek, čas sám pro sebe. Když už jsem o něčem promluvil, musím nechat druhou stranu na to reagovat, nepředjímat, nenutit do reakce, kterou očekávám, neskákat do řeči, nedovysvětlovávat, co jsem už jednou řekl, ale vyslechnout její pohled na věc. Vyjadřuje naše umění zjistit o druhé straně pomocí aktivního zájmu a otázek, v čem je dobrá pro naše témata či projekty. Pokud o druhou stranu nemáme zájem, nejsme schopni diskuse s ní ani přijímout jeji konstruktivní kritiku, ba ani konstruktivní pochvalu. Hrudní páteř je nejdelší část páteře. Tím symbolizuje nutnost soustředit se na umění vytvářet v sobě prostor pro sdílení jiných názorů než svých, pro společné nadšení, pokud k sobě najdete s druhou stranou cestu a rozhodnete se jít chvíli stejným směrem.

·      Na hrudní páteři pro vás vybírám 2 důležitá místa: 1) Přechod Th12/L1 (přechod hrudní/bederní) … umění ve vymezeném čase říci vše podstatné a zmlknout v pravý čas, nevracet se k vlastní řeči, nedovysvětlovávat, neskákat druhým v jejich vymezeném čase do řeči, nestrhávat na sebe pozornost. 2) Úsek Th1 – Th5 (mezilopatková část hrudní páteře) … umění vnímat, co máme společné a co má cenu rozvíjet dále. Nehledat to, co nás rozděluje a rozpojuje. Cílem je naučit se druhé zapojovat do našich témat a projektů s tím, v čem jsou oni dobří a jistí v kramflecích.

·      Krční páteř (C) … umění produkovat v sobě taková témata či projekty, které v sobě již prvoplánově zahrnují spojování se s druhými lidmi, rodinou, přáteli nebo kolegy za účelem vyššího principu zisku, prospěšnosti, vzdělání, zábavy, poučení atd. Život má být barevný, tekoucí furt dál a tvořeivý, nikoliv jedna velká stagnace, zakrnělost, ustrašenost, sebeobětování, dřina a povinnosti. Podívejte se na váš život vy, kdo míváte pravidelné migrény.

 

2. PŘEDNÍ STRANA TĚLA

 Přední strana těla symbolicky vyjadřuje naši blízkou i vzdálenou budoucnost, o čem sníme, co si představujeme blízko i daleko dopředu, co si plánujeme a jaké k tomu máme reálné možnosti teď a tady, kdo jsme a za koho se právě považujeme. To vše v nás nám utváří vědomí o roli, jakou hrajeme teď, a v jaké se chceme vnímat později, do jaké chceme vyrůst.

 Osou naší budoucnosti je hrudní kost, která na rozdíl od páteře není zdaleka tak dlouhá ani není nijak spojená s naší pánví, zdrojem fyzického života. Úžasný symbol, co říkáte? S čím je tedy spojena? Ano, správně! S naší druhou složkou osobnost, tedy s duchovním životem. Jako by nám to mělo ukázat, že naše vědomá duchovní budoucnost není samozřejmostí od narození. To až si v břiše zpracujeme sami sebe v mateřské rodině, v majetku, ve hmotě, až si najdeme své místo ve vztazích a dojdeme k pevným životním zásadám, které si budeme schopni před druhými a Bohem obhájit (svým žaludkem), teprve pak se v břiše dostaneme až do míst Solar plexu a najdeme tam začátek pomyslného duchovního žebříku do nebe k naplnění našeho životního poslání, tedy naši hrudní kost.

 Hrudní kost začíná až nad měkkým prostorem břicha. Břicho je naším duchovním centrem a tréninkovým táborem, který nemůže naplno fungovat a dodávat duchovní sílu/Světlo, pokud nám cokoliv méně či více ještě stahuje žaludek a zakyseluje nás. Se staženým žaludkem nelze nebe začít hledat ani vytvářet tady na Zemi.

 V břiše se odehrává naše vnitřní realita, současnost a rozhodování, jak budeme reagovat na vnější svět. Opět se dá tvrdit, že čím je bolest na přední straně od hlavy níže, tím základnějšího tématu zdrojů, svobody a nezávislosti na druhých se týká. Tím hlouběji budeme muset pátrat v našich pilířích.

 Podrobněji se k jednotlivým orgánům přední strany těla vyjádřím v samostatných článcích.

 

 

 

3. LEVÁ STRANA TĚLA (vše od páteře vlevo vč. vnitřních orgánů, strana srdce)

 Levá strana těla je symbolicky spojena s naším ženským elementem/polaritou, tedy s lůnem a dělohou coby místem naší nejvyšší intimity a zrodu nového dokonalého života bez potřeby pozdějších upgradů. Tato strana souvisí s tématy tajemství, ticha, lásky a úcty k životu, citlivosti, empatie a soucitu, intuice, naděje, podporování života, přijetí a respektování jeho rytmu, koloběhu zrodu a smrti, vyznávání Fénixova principu zrození, touhy po míru, jednoduchosti a svobodě.

 Ženský element/polarita v nás za všech okolností hledá svůj nejvyšší vzor - Bohyni Matku Gaiu a její božské aspekty.

 

4. PRAVÁ STRANA TĚLA (vše od páteře vpravo vč. vnitřních orgánů, strana játry)

 Pravá strana těla je spojena s naším mužským elementem/polaritou, tedy s chladnou logikou, kalkulem, strategičností, konečností, plánováním, rozdělováním do etap, respektováním principu smrti a ukončování, termínování. Mužská polarita v nás se shlíží v tématech cti, morálky, etiky, zodpovědnosti, rytířství, kázně, řádu, kontroly, panování nad situací, soustředěné moci v rukou toho nejlepšího z nás jednotlivce, sebedisciplíny, vytrvalosti, soutěživosti, kariéry, penězi, války o území a zdroje, ochrany slabších a svěřených.

 Mužská polarita v nás se touží stát legendou. Za všech okolností hledá svůj nejvyšší vzor Boha – rytíře, krále Artuše vč. jeho Kamelotu. Snaží se projevovat jeho aspekty.

 

5. DOLNÍ POLOVINA TĚLA (dělící čára je spodní okraj žeber, od žeber dolů)

 Dolní polovina těla přísluší zemským energiím a symbolizuje naše zakořenění ve hmotě, vědomí o svém majetku a jeho formách a umění pracovat s ním nápaditě, užitečně pro sebe a druhé. Klíčovým tématem pro spodní polovinu těla je zjistit "Kdo jsem", kdo jsem teď, ... a teď , ... a teď...

 

6. HORNÍ POLOVINA TĚLA (dělící čára je spodní okraj žeber, od žeber nahoru)

 Horní polovina těla přísluší vesmírným energiím a symbolizuje naše vědomí o o Cestě a poslání. Jediným majetkem v této horní polovině nám může být pouze Víra v Boha, která se postupem času promění v něco vyššího - už nebude potřeba v Boha věřit, ale stát se jeho tvořivou součástí. Klíčovým tématem pro horní polovinu těla je zjistit "Proč tu jsem a kam kráčím", ... a proč teď a kam, ... a proč teď a kam ...

 Bůh pravil: "Pracuj pro mě, a já tě štědře zaplatím!" V tom je, myslím, řečeno a obsaženo všechno důležité.

 

7. STŘEDOVÉ NEPÁROVÉ ORGÁNY

 Středové nepárové orgány jsou umístěny ve střední ose těla a jsou hlavními monitory svěřených oblastí pod sebou.

·      Močový měchýř (MM) zobrazuje přijetí života jako takového, přijetí našeho pozemšťanství a přijetí intimního partnera jako symbolu nejbližšího přítele pro sdílení – doslova naší druhou polovinu.

·      Žaludek zobrazuje umění vytvářet si bezpečnou a stabilní realitu založenou na nezávislosti na cizích zdrojích a souhlasech.

·      Srdce zobrazuje umění povyšovat každodenní realitu do vyššího smyslu jako svou praktickou duchovní cestu za Poznáním. Srdce má co dočinění s naším povědomím o životním poslání, o poslání našich vztahů, o poslání našich rodin a firem atd.

K těmto středovým orgánům ještě řadím dělohu, ale o té bude samostatný článek někdy příště.

 Kdybyste si nevěděli rady, tak mi napište nebo zavolejte na (+420) 608 808 664. Jmenuji se Marek Ščotka, jsem z Ostravy a psychosomatika, etikoterapie a symbolika těla je moje životní poslání. Rád se vám budu věnovat.

Kéž jsou vám tyto informace k užitku.

 

Termíny přednášek zjistíte v Kalendáři akcí na našem webu www.masernanadlani.cz nebo www.antakarana.cz.

 

Zdroj. https://gaia2010.sk

 

 

 

Detoxikace organismu podle ájurvédy

 

Na podzim a také na jaře bychom měli své tělo detoxikovat. Je to období, kdy se organismus nejlépe zbavuje toxinů, i když odlehčovací dny bychom si měli dělat pravidelně po celý rok.

Mnoho současných diet a půstů narušuje rovnováhu organismu, ájurvéda se naopak zabývá jejím obnovením. V ájurvédě se absolutně nedoporučuje dlouhodobý detoxikační půst, maximální doba půstu trvá 1-3 dny. Vhodnější je však podpořit vylučování toxinů speciálními detoxikačními nápoji a jídly.

Detoxikace a očista organismu – proč ji provádět?

Detoxikace je vhodný způsob, jak se zbavit jedovatých látek (toxinů) usazených v našem organismu. Toxiny, v ájurvédě nazývané ÁMA, jsou jedním z hlavních činitelů, způsobujících akutní i chronické nemoci. Toxiny vyvolávají alergie, poškozují střevní stěnu, zpomalují střevní peristaltiku a mají negativní vliv na některé mozkové funkce. Rozlišujeme také mentální ámu, která se usazuje v játrech a žlučníku a vyvolávají ji potlačované emoce jako vztek, hněv, strach, nervozita a úzkost. Jedovaté toxiny vznikají z nedostatečného strávení potravy, ze špatné kombinace potravin, vstřebáním neloupaného jídla či pokud jsou trávící orgány, žaludek, slinivka a žlučník, oslabené nebo nemocné. Toxiny se v těle chovají jako nepřítel. Molekuly z nestrávené potravy pronikají do krve a vyvolají tím imunitní reakci. Protilátky se navážou na částečky ámy a tento komplex se usadí v různých orgánech, kde vyvolá aktivaci bílých krvinek. Ty se shlukují v postiženém místě s cílem ámu zničit, tím však vzniká zánětlivá reakce a poškození tkáně látkami, které vylučují bílé krvinky.

Toxiny a západní medicína

Známky přítomnosti toxinů v organismu dle západní medicíny charakterizují vysoké tryglyceridy, zvýšený krevní cukr, deprese, ateroskleróza, revmatoidní artritida, Helicobakter pylori, močovina v krvi, dna, nadbytek protilátek, bílých krvinek nebo trombocytů, močové a žlučníkové kameny, horečky, glaukom, zvýšené jaterní enzymy, nádory, bakteriální infekce.

Potřebujete ji? Je pro Vás důležitá detoxikace organismu? Jak to poznat?

V ájurvédě se doporučuje udělat si jednodenní až dvoudenní detoxikační odlehčovací dny každých 14 dní, pokud máte v těle mnoho toxinů, tak jednou za 7-10 dní. Tím, že tělu nedodáváme v tento detoxikační den žádnou těžkou stravu, nemusí se věnovat trávení a lépe odstraňuje nahromaděné toxiny. Doporučujeme tento detoxikační den provádět za NOVOLUNÍ nebo za ubývajícího Měsíce.

To, že máte v těle velké množství toxinů poznáte podle těchto příznaků:

·      Málo energie, pocit těžkosti

·      Letargie, únava, lenost, nečinnost, deprese

·      Neklid, podrážděnost, nesoustředěnost

·      Poruchy trávení

·      Zácpa, žaludeční obtíže

·      Zvýšená tvorba slin, tužší a sladké sliny

·      Povlak na jazyku

·      Pachuť v ústech, zápach z úst

·      Sexuální poruchy

·      Snížená chuť k jídlu, nadměrná chuť na sladké či na slané

·      Kožní nemoci

·      Alergie, plísňová onemocnění

·      Horečky, zvýšená teplota nad 37st.C

·      Otoky

·      Bolesti hlavy

·      Záněty, např.střevní

·      Stolice a moč silně zapáchají

·      Po stolici nepřichází úleva

·      Bolest těla, slabost

·      Nadváha

·      Plynatost

Pokud některými z těchto příznaků trpíte dlouhodobě, měli by jste svůj organismus detoxikovat.

Návod na spálení toxinů

Začnete tím, že si k obědu dáte dušenou zeleninu, kičadi nebo zeleninovou polévku. Večeři už nemáte žádnou a následující den pijete pouze detoxikační vodu. Ta podporuje trávení a čistí organismus. Detoxikační vodu připravíte následujícím způsobem: 2 litry vody přiveďte k varu, nalijte do termosky a přidejte tři tenké plátky čerstvého zázvoru, 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku fenyklu, 2 kuličky černého pepře a 2 lístky máty. Pijte 1 dl každou půlhodinu. Po 2 hodinách, pokud vás přepadne hlad, vypijte zázvorový čaj. Jakmile budete mít velký hlad, dejte si Kičadi. Během dne si na břicho přikládejte termofor s horkou vodou. Před spaním si vezměte detoxikační bylinnou směs Triphala (informace dále).

 

JEDNODENNÍ DETOXIKACE ORGANISMU – NÁVOD

Po probuzení: Přiveďte k varu 2 šálky vody a vařte 10 minut. Po vychlazení na pokojovou teplotu přidejte do vody 1 lžíci jablečného octa a 1 lžičku medu.

Snídaně: 1 dušené nebo pečené jablko či hrušku (pečeme při 190 st.C 30 min. doměka) se 3 ks hřebíčku, 1- 2 hrnky medové vody. (Dejte vařit na 10 minut vodu, nechte zchladit a přidejte lžičku medu a lžičku citronové šťávy)

Svačina: Čerstvě vymačkaný džus z kyselého ovoce (grapefruit) smícháme v poměru 1:1 s převařenou vodou, přidáme špetku kurkumy.

Oběd:

1 varianta: Šálek vařených celozrnných obilovin (žito, proso, ječmen, amarant, quinoa) nebo Kičadi

2.varianta: Šálek vařené zeleniny, zeleninová detoxikační polévka nebo jiné zeleninové jídlo bez brambor a lilkovité zeleniny

Svačina: Jablečný nebo celerový džus

Večeře:

1 varianta: Šálek vařených celozrnných obilovin (žito, proso, ječmen, amarant, quinoa) nebo Kičadi
2.varianta: Šálek vařené zeleniny, zeleninová detoxikační polévka nebo jiné zeleninové jídlo bez brambor a lilkovité zeleniny´

3.varianta: celerový, mrkvový nebo řepový džus

Pitný režim: Pijte každých 30 minut po doušcích teplou vodu s citronem a medem, AGNI čaj či teplou detoxikační vodu. Můžete pít také vývar ze zeleninové detoxikační polévky.

Detoxikační zázvorový čaj – AGNI čaj

Suroviny: 1 litr vody, ½ hrsti nakrájeného čerstvého zázvoru, 1 lžíce medu nebo přírodního cukru, šťáva z ½ citronu, špetka soli, špetka kajenského pepře

Příprava: Dáme vařit na 20 minut vodu se zázvorem, pepřem, solí, poté necháme zchladnout a přidáme med a citronovou šťávu. Nalijeme do termosky a pijeme 2 dl každé 2 hodiny.

Zeleninová detoxikační polévka

Suroviny: 1/2 šálku nakrájeného květáku, 1/2 šálku nakrájené brokolice, 1/2 šálku nakrájené petržele, 1/2 šálku nakrájené mrkve, 1/2 šálku nakrájeného celeru, 1/2 šálku nakrájené cukety,asi 2,5 cm čerstvého zázvoru, 1/3 šálku rýže Basmati, 1 ks hřebíčku, 3 ks celého pepře, špetka mletého pepře, špetka mleté papriky, 1,5 l vody, sůl

Příprava: Do většího hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Zázvor oloupeme a nakrájíme na 4-5 kousků, vložíme do vody, přikryjeme poklicí a necháme vřít na mírném ohni. Mezitím propláchneme rýži a okapanou ji vložíme do polévky, zesílíme oheň a vaříme. Očištěnou pokrájenou zeleninu přidejte k rýži do vody a vařte dalších 10 minut. Dochuťte kořením a můžete konzumovat.

Přechod na běžnou stravu po detoxikaci

Po detoxikaci organismu by měl být přechod na běžnou stravu pozvolný a opatrný. Měli bychom se vyhnout tučným a příliš kořeněným jídlům a také studeným nápojům. Pijte teplou převařenou vodu s citronem.Vařte na olivovém oleji, jídla kořeňte zázvorem, černým pepřem, skořicí, kardamomem, česnekem. Jezte celozrnné obilniny, rýži basmati, mung čočku, luštěniny a červenou čočku.

 

Dlouhodobá detoxikace a očista organismu ájurvédskými bylinami

Pro dlouhodobější a pozvolné pročištění a detoxikaci organismu můžeme použít bylinné přípravky. Za nejznámější a nejúčinnější detoxikační přípravek je považována Triphala, kterou tvoří kombinace tří bylin: Haritaki, Bibhitaki a Amalaki. Účinkuje jemně na celý trávící trakt, regeneruje ho a reguluje. Také podporuje činnost močového, oběhového a dýchacího ústrojí, napomáhá vylučovat z těla těžké kovy a odstraňuje z organismu toxiny. Triphala se doporučuje při chronické zácpě, redukční dietě, k regeneraci žaludku a střev. Její užívání by mělo být dlouhodobé, alespoň 3 měsíce.

Triphala je nejznámější a nejúčinnější kombinace na vnitřní pročištění a také regeneraci či obnovu organismu. Působí regeneračně na sliznici zažívacího ústrojí. Napomáhá podporovat činnost zažívacího, oběhového, močového a dýchacího ústrojí. Působí projímavě. Pročišťuje organismus. Pročišťuje a omlazuje organismus. Není návykový. Kombinace tří ovocných plodů (info dále) tvoří z Triphaly jeden z nejsilnějších přípravků k pročištění a harmonizující účinek nejen na činnost tlustého střeva, ale celého těla. Často se užívá preventivně jako denní doplněk zdravé životosprávy.

·      detoxikuje celý organismus, jde o jeden z nejúčinnějších přípravků odstraňující toxiny z těla

·      odstraňuje toxiny nejen z tlustého střeva z nestrávené potravy, ale také z tkání. Výborně váže a vylučuje z těla těžké kovy (olovo, rtuť)

·      reguluje trávení, zvyšuje vstřebávání živin, brání nadýmání

·      detoxikace Triphalou se uplatňuje u chronické zácpy. Napomáhá regulovat tonus tlustého střeva

·      v kombinaci s kořením (dlouhý pepř) dochází k pročištění a regeneraci žaludku i tlustého střeva

·      snižuje vstřebávání tuků, zvyšuje odbourávání zásobního tuku a tím podporuje hubnutí

·      vyživuje svaly, krev a mozek

·      v případě pomalého menstruačního krvácení, blokády, stagnace a potřeby pročištění je Triphala dobrou volbou. Ačkoli Triphala nereguluje specificky menstruaci, pomáhá pročištěním

·      vhodná je také tam, kde je časté cestování, změny a nepravidelnosti v životosprávě, zvýšený stres, nepravidelné vyměšování stolice

·      zlepšuje zrak, snižuje vysoký krevní tlak

·      pročišťuje krev, vhodná u anemie, kožních nemocí, onemocnění dýchacího systému

 

Složky Triphaly:

Phyllanthus Emblica - Indický angrešt, Amla - Phyllanthaceae: Používá se k léčbě jako jaterní tonikum, v poslední době se používá jako podpůrná léčba u nádorových onemocněních, díky vysokému obsahu chromu se používá v léčbě diabetu II.stupně. obsahuje nejvíce přírodního vitaminu C. Silný antioxidant. Působí příznivě na metabolismus, urychluje trávení a napomáhá při hubnutí.

Terminalia Belerica - Belliric Myrobalan – Combretaceae - Bibhitaki : Stromy tohoto rodu jsou známé především jako zdroj sekundárních metabolitů , např. cyklický triterpeny a jejich deriváty, flavonoidy, třísloviny a další aromatické látky . Některé z těchto látek má protiplísňové , antibakteriální, protirakovinné a hepatoprotektivní účinky. Dále jako: adstringentní tonikum, podporuje vykašlávání a  působí jako projímadlo. Používá se při kašli a bolení v krku. Jeho dužina je používán v případech vodnatelnosti a průjmech. Dále se používá k léčbě malomocenství, horeček a  jako péče o vlasy.

Bibhitaki -  toto ovoce nám odstraňuje nežádoucí hlen ve střevech a tím zajišťuje dokonalé vstřebávání živin a peristaltiku střev. Zabraňuje předčasnému šedivění vlasů, vypadávání vlasů a podporuje růst vlasů. Pozitivně působí na hemeroidy. Působí proti zvracení a nadměrné žízni.

Terminalia chebula - Vrcholák tříslovinný - Haritaki: Doslovný překlad sanskrtského názvu Haritaki znamená „odnáší, odplavuje“ nebo také "zbavuje všech nemocí“. V Indii je tento strom známý pod jménem Haritaki. Účinné látky obsažené v plodech Vrcholáku tříslovinného také příznivým způsobem ovlivňují trávení tuku. K léčebným účelům se používá především plod této rostliny. Plody mají velmi příznivý vliv na funkci tenkého a tlustého střeva. Dále působí proti křečím, usnadňuje vykašlávání, proti astmatu, příznivě ovlivňuje cukr v krvi, působí proti zubními kazu, při hemeroidech, krvácení dásní. Pomáhá stahovat vřídky a afty v dutině ústní.

Haritaki má silné desinfekční a vyživující účinky, omlazuje střeva a plíce. Urychluje vstřebávání potravy. Vyživuje mozek a nervy, tím podporuje moudrost, inteligenci a dlouhověkost. Pomáhá při bolestivé menstruaci. Pozitivně působí na krevní tkáně.

Kdy detox směs Triphala užívat

Vhodná je také tam, kde je časté cestování, změny a nepravidelnosti v životospráv, zvýšený stres, nepravidelné vyměšování stolice, a podobně. Zlepšuje zrak, snižuje vysoký krevní tlak. Pročišťuje krev, vhodná je tak u anemie,a u kožních nemocí. Podporuje činnost oběhového, močového a dýchacího ústrojí. Výborně váže a vylučuje těžké kovy (olovo, rtuť).

U nadváhy pomáhá v odbourávání zásobního tuku a podporuje proto redukční kůru. Snižuje též vstřebávání tuků

Dávkování detoxikační směsi Triphala

Triphalu je nutné užívat (při odstraňování toxinů i v prevenci) dlouhodobě, nejméně 3 měsíce, neboť účinkuje postupně. Jedná se o bezpečnou směs bylin, která v přiměřeném dávkování nemá nežádoucí účinky. Triphalu lze bezpečně užívat i celý rok pro vyloučení všech zplodin a odpadních látek. Její dlouhodobé podávání není návykové a přitom po několikaměsíčním užívání má stejný účinek jako půsty a jiné drastičtější metody. Je také jednoduchá na užívání (před spaním stačí zapít kapsle teplou vodou).

Byliny vhodné pro detoxikaci organismu

Některé byliny a potraviny obzvlášť napomáhají trávení, proto jsou vhodné pro spalování toxinů. Je to zázvor, pepř, fenykl, římský kmín, česnek, koriandr, lněné semínko, kopr, muškát, ricinový olej, Guduchi, Neem, Puškarmul, Punarnava, Tulsi, Vacha, Guggul, koření Trikatu.

Jak se vyhnout tvoření toxinů

Po detoxikaci organismu by jste se měli držet určitých pravidel, aby se vám toxiny v těle nezačaly opět hromadit:

·      Nejezte brzy po předchozím jídle

·      nepoužívejte plasty při vaření a konzumaci

·      Dodržujte správné kombinace potravin

·      Nenuťte se do jídla, pokud nemáte hlad

·      Nepřejídejte se

·      Jezte stejně velké porce každý den

·      Nepijte studené nápoje

·      Používejte koření a detoxikační byliny

·      Dělejte si pravidelně detoxikační odlehčovací dny

 

Zdroj: www.spektrumzdravi.cz

 

 

 

Jak detoxikovat hliník z těla a proč je to nezbytné
P. F. Louis

 

Jsme ve “ Věku hliníku“, dle přednášky Dr. Chrise Exleye, PhD z konference o bezpečnosti vakcín na Jamajce v lednu 2011. Hliník je všude v zemské kůřeto je běžné vyjádření odborníků zabývajících se toxicitou tohoto prvku. O čem se ale zmínit nemohou je, že hliník nebyl tak běžně ohrožující dokud se koncem 19.století nezačal těžit pro vytváření kovů a léků.

Dnes máme hliník v nádobí, obalech, nápojích, deodorantech do podpaží, tabáku………..a předepisovaných lécích včetně pomocných látek ve vakcínách.

Hliník je vysoce reaktivní s ostatními chemikáliemi a vytváří antigeny stimulující imunitní systém pro odezvu na vakcíny. Jenže mechanismu těchto reakcí farmaceutické firmy moc nerozumějí.

Dr. Exley se zaměřil na biochemické mechanismy hliníku a studoval je dvě desetiletí a dosud netvrdí, že zná všechny odpovědi. Zato ví, jak nezodpovědní jsou ti, co konstatují, že všechny odpovědi jsou známé - ti, kteří jsou v týmu výrobců průmyslových vakcín a odmítají toxicitu hliníku (Al-aluminium).

Hliník zatěžuje tělo

Všichni máme nějakou úroveň hliníku v těle. Tkáně jsou nejvíce náchylné ke shromažďování hliníku a hlavně ty tkáně, s pomalým buněčným obratem. Buňky se rychle obnovují na kůži, ale ne už tak rychle v kostech, srdeční tkáni a mozku. Poslední tři jmenované nemají tak rychlý celulární obrat a mají největší sklon uchovávat hliník.

Ano, v mozku se velmi dobře hromadí hliník a jeho velké množství souvisí s chronickým únavovým syndromem, epilepsií, ADD, Alzheimerem, Guilliane-Bare syndromem (běžný vedlejší účinek po očkování) a s dalšími neurologickými poruchami.

Sloučeniny hliníku po aplikaci vakcíny obejdou játra a ledviny a mají sklon zůstat v tkáních s pomalou buněčnou obnovou – kosti, srdeční tkáň a mozek. Dalším zdrojem hliníku je kouření tabáku a marihuany, ochranné krémy proti slunci, kosmetika a chemtrails.

Všechny očkovací vakcíny obsahují hliník! Říkají nám, že jsou bezpečné…. Dr. Exley se také zmínil o tom, že většina vakcín obsahuje železo – a železo v kombinaci s hliníkem vytváří biochemicky-reaktivní sloučeninu.

Chemtrails nejsou kondenzační stopy po letadlech. Chemtrails je skutečné. Všechny sebrané vzorky na celém světě vykazují vysoký obsah hliníku a další jiné látky …… (https://www.naturalnews.com/032572_chemtrails_health.html ).

V posledních 100 letech jsme zvýšili velmi značně zatížení našich těl hliníkem. Práh pro toxicitu hliníku se mění, což má za následek neuvěřitelné zvýšení neurologických poruch během tohoto “Věku hliníku“ a je nezbytně nutné hliník eliminovat z našich těl jak jen je to možné.


Snadné metody pro eliminaci hliníku

Dr. Exley zmínil jedno činidlo, které odstraňuje uložený hliník z našich těl: vysoce křemenitá minerální voda. Zmínil se o dvou značkách, Volvic ( prodává se v různých prodejnách zdravých potravin) a Trade Joe, stejně jako Spritzer, ale ten je méně k dostání.

Jeho tým testoval moč a ukázalo se, že vysoký obsah křemíku v minerálních vodách splní svůj účel. Dokonce představil neoficiální důkaz, kdy oběti vakcíny Gardasil se začali zlepšovat po měsících pití tohoto typu vody. Doporučuje vypít půl litru denně pro redukci hliníku z vašeho těla. Jenže tyto vody jsou trochu drahé.

Můžete si objednat levnější “přesličku“ (bylinka) a dělat si z ní čaje, výluhy či tinktury. Další alternativa jsou „organické okurky“ jež obsahují velké množství křemíku a poskytují tutéž formu vylučování hliníku.

Pokud máte v sobě nějaké množství uloženého hliníku, existuje zde potencionální možnost absolutní toxicity. Redukovat množství hliníku je důležitý krok pro život v optimálním zdraví, i když se už v tuto chvíli vyhýbáte běžným zdrojům aluminia.

Pokud ledviny fungují správně, k otravě hliníkem většinou nedochází. Pokud však hlinité ionty dlouhodobě přijímají lidé s poškozenými ledvinami, může dojít k projevům otravy. K základním projevům patří demence a křeče. Zvýšená hladina hliníku v lidském mozku bývá spojována s některými syndromy demence. Při Alzheimerově nemoci bývají nalezeny v mozku vysoké koncentrace hliníku. Mechanismus, jakým se hliník do mozku dostane, však není znám. Vedou se spory o tom, zda přítomnost vyšších koncentrací hliníku může Alzheimerovu chorobu vyvolat či ne.


Nicméně je velice vhodné preventivně a žádoucí vyřadit z kuchyně hliníkové nádobí.


Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/co-se-vas-tyka/jak-detoxikovat-hlinik-z-tela-a-proc-je-to-nezbytne/

 

Originál: naturalnews.com

Český překlad: https://www.uspesna-lecba.cz/co-se-vas-tyka/jak-detoxikovat-hlinik-z-tela-a-proc-je-to-nezbytne/

 

 

 

Americká společnost pro boj s rakovinou přiznala, že neléčené rakoviny často přirozeně vymizí

Během zkoumání využití alternativních terapií, které využívá Suzanne Somers, jsme narazili na doktory a mediální kanály, které zoufale zkoušely poškodit její reputaci. Jejich reakce byly tak uspěchané, že náhodně odhalili statistiky, které normálně pro veřejnost otevřeny nejsou.

„Zjistili jsme, že asi 25 až 30 procent z určitých nádorů přestane v určitém okamžiku růst, což může způsobit, že některé léčení vypadá sice dobře, ač nic nedělá. Dokud doktoři nepřijdou na to, jak identifikovat, který pacient má rakovinu, která nepostupuje, tak je jedinou možností léčit všechny.“ – Dr. Otis Brawley, the American Cancer Society’s Chief Medical Officer

Ač mohou někteří lidé považovat 25 až 30 procent za relativně malé procento, je ve skutečnosti daleko vyšší než jejich míra úspěšnosti u chemoterapie; zvláště když za ‚vyléčení‘ považujete přežití delší než 5 let. Skutečné celoživotní vyléčení se u ortodoxní léčby nachází někde mezi 3 a 4 procenty. V porovnání s tím vypadá náhle 30% u ortodoxní léčby jako velice působivé číslo s 10 násobným nárůstem. Samozřejmě, že tato čísla vypovídají jen o těch, kteří údajně nedělají vůbec nic. Alternativní terapie dosahují lepší míry celoživotního vyléčení než 30%, avšak tato čísla nejsou činiteli médií veřejně publikována a zřídka i soukromě. I přes jejich více než 12leté lékařské vzdělání nevypadá nikdo z nich, že by věděl cokoliv o nositeli Nobelovy ceny za medicínu z roku 1931, kterou dostal Dr. Otto Warburg za zjištění příčiny rakoviny, na níž je založena většina alternativních terapií.

Proč tato čísla nedostanou ani pacienti, kterým diagnostikují rakovinu? Proč jim místo toho říkají lži, že určitě umřou, pokud odmítnou chemoterapii a ozařování, i když opak je pravdou?

Vzpomínám si na souseda, kterému diagnostikovali rakovinu, když jsem byl dítě. Řekli mu, že mu i s chemoterapií zbývá jen šest měsíců života. Bez chemoterapie se jeho délka života odhaduje už jen na týdny. Odmítl léčbu a i dnes po 10 letech bez léčby je pořád ještě zdravý. Pěstuje si své vlastní organické potraviny a od diagnózy chodí často na kázání. Jeho léčba pochází od velkého lékaře.

Neúnavně jsme zkoumali míru úspěšnosti u těch, kdo se rozhodli odejít na několik let od veškeré léčby, dověděli jsme se to ale jen, až když Americká společnost pro boj s rakovinou zakopla při pokusu obhájit šrámy na své reputaci od pokorné Susan Somers. Proč tato čísla veřejně nepublikovali už před tím? Zotavení Suzanne Somers bylo pro ně zjevně dost trapné, protože nejenže ona je jen jednou z mnoha, kdo se trvale vyléčil z rakoviny (ne jen s 5letým „přežitím“), ona ale rovněž vyšla se svými zkušenostmi s alternativní léčbou na veřejnost. Podstoupit ortodoxní terapii, měla by 96% šanci, že už nebude naživu a její předjímaná smrt by byla vpravdě strašlivá.

Citace pronesené výše přináší další zajímavý postřeh. Doktoři nemají ani ponětí, které rakoviny porostou, a které ne. Musíme se tudíž ptát, je-li opravdu dobrý nápad dělat včasnou diagnostiku. S ranou diagnostikou, nejenže tyhle rakoviny stimulují radiací, řezáním a otravováním, ale doktoři často objeví anomálie, které kdyby se ponechaly na pokoji, tak by vymizely samy. Oni téměř vždy tyto anomálie léčí a pacient téměř vždy nakonec na tuto léčbu zemře. Dnes lidé umírají na léčbu místo na rakovinu a ukazuje se to ve vlastních statistikách establišmentu. Kdykoliv je lidské tělo vystaveno chemoterapii, tak dříve nebo později udeří rakovina bez ohledu na to, jestli původně existovala. Všechny chemoterapické léky jsou karcinogenní a oslabují všechny zdravé buňky. To se přiznává i v oficiální literatuře o vedlejších účincích všech tzv. protirakovinných léků a masivní zničení buněk je oficiálně součástí standardní léčby už svou konstrukcí. Tvrdí, že jejich medicína útočí na slabší rakovinné buňky, dělají to ale ve skutečnosti útokem na všechny buňky, a tudíž i na ty z imunitního systému, které jsou kritické pro zotavení.

„Dvě až čtyři procenta rakovin reagují na chemoterapii.“ — Ralph Moss, Ph.D, 1995

Choďte nadále na léčbu, ale tahle čísla moc nerostou. Když dojde k tomu, že uvidíte nárůst míry úspěšnosti u ortodoxní léčby rakoviny, můžete si být jisti, že metodika měření úspěšnosti léčby se změnila, nikoliv míra přežití. Tohle je způsob, jak se v moderní medicíně peče věda. Jen pouhé 5leté přežití se ve skutečnosti počítá za vyléčení, ale i skoro každý, kdo do těchto čísel není započten, zemře po 5 až 10 letech. Tomuto se mezi účetními říká „upečená evidence“, my to ale nazýváme vraždou. Většina lidí je šokována, když zjistí, že ti, kdo jsou zabiti při pokusech s rakovinovými léky, jsou z výsledků vyřazeni, protože u nich se „nedokončila studie“. Jinými slovy, když někoho zabije samotná medicína, tak to pomůže se šancí takové společnosti, aby byl lék schválen.

„Úspěchy u většiny chemoterapii jsou úděsné… Neexistuje vědecký důkaz, že by u většiny organických rakovin měly schopnost nějakým znatelným způsobem životy pacientů prodloužit… Chemoterapie u maligních případů až příliš pokročilých, aby šlo použít chirurgie, na něž připadá 80% všech rakovin, to je vědecká pustina.“ — Dr. Uhlrich Abel

Kdyby měl rakovinný průmysl skutečnou starost o vědecký pokrok, tak by nikdy neskrýval statistiky. Pravda se nebojí přezkoumání. Jejich čísla se místo toho opakovaně skrývají a vědecké komunity vylučují ze svých řad každého, kdo odmítá jejich horlivá dogmata. Tohle není věda. To je politika, a to její velice smrtonosná forma. Tu zkorumpovanou vědeckou komunitu už daleko více zajímá politika, peníze, moc a kontrola než pravda nebo dokonce věda samotná.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: healthwyze.org

 

Cesta duchovní transformace: Vítězství nad chaosem
25. - 28. října 2014, Praha
Nacházíme se v apokalyptické době, která přímo žhne změnami a volbami, které se
rozhodujeme manifestovat. Blíží se k nám světelná vlna tsunami, jejíž energie nás zaplaví a bude
zářit naším prostřednictvím. Právě proto síla elektromagnetické kontrolní sítě kolem naší planety
a našeho druhu dosáhla dosud nejvyšší intenzity a současný stav našeho vnitřního světla i
vědomí můžeme přirovnat k túrujícím motorům.
Tento seminář nabízí nasměrování, podporu a ochranu každému, kdo je ve spojení se sílou
Světla a Lásky. Základním předpokladem je porozumění učení Hathorů, Plejáďanů, Arkturiánů a
Siřanů. Čas plyne stále rychleji a rychleji, proto budou na semináři informace předkládány ve
srozumitelné podobě, rychle a efektivně.
PROGRAM SEMINÁŘE
• Seznámíme se s Merkabou určenou civilizacím žijícím v jednotném vědomí: základní
informace a vlastní aktivace osmistěnu posvátné geometrie Merkaby.
• Naučíme se integrovat hyperdimenzionální energie, které zaplavují Zem navýšením
poměru vnitřního světla, posílením naší elektromagnetické energie a naučíme se
uvědomovat si tyto energie.
• Vytvoříme éterické hranice, které dokáží odrazit a zabránit nepříznivým zásahům
prostřednictvím kontrolní sítě či nežádoucím energiím.
• Rozšíříme naše vědomí tak, aby bylo připraveno na holografický přenos informací.
• Poznáme důvody zrychlování času, pochopíme zásadní význam důsledků našich
rozhodnutí a důležitost setrvání na správné cestě či časové linii.
• Získáme praktický a jednoduchý úvod do léčení zvukem určený nejen pro příjemce
léčení, ale zároveň jeho dárce. Nezapomeň, že každá buňka našeho těla i pocit má svou
vlastní rezonanční vlnu.
• Poučíme se o Hathorském Genetickém převzorcování určenému k léčení linie předků a
nás samotných.
• Prohloubíme a utužíme svá přátelství s posvátnými živly: země, voda, vzduch a oheň.
Pondělí 27. 10. strávíme v nádherném prostředí chatové oblasti v Lukách pod
Medníkem. Tento den bude věnován sebeléčení a léčení Matky Země. Budeme pracovat
s bezpodmínečnou láskou, ponoříme se do meditace, zvuku a pohybu.
• Adolf Inneman nám představí Mayský kalendář v přednášc

 

—————

Zpět