Milí přátelé, - 21.5.2014

22.05.2014 07:37

 

Milí přátelé,


na úvod k Vám mám prosbu jménem naší kamarádky Ivany Jíšové, která s námi byla na semináři minulý týden a musela náhle odjet jelikož jí zkolaboval manžel a je v nemocnici. Dle informace resuscitace byla kvalitní, ale trvala poměrně dost dlouho. Leží na "ARO" v umělém spánku a pomalu ho začínají probouzet. Ivana nás prosí o duchovní a energetickou podporu. Takže prosím, kdo ji znáte, posílejte pro něj skrze Ivanu zdrojovou energii pro posílení a regeneraci vždy ve 20:00 hod. Pokud by to pro Vás nebyl vhodný čas, tak de facto lze kdykoliv, jelikož čas vlastně neexistuje. Děkuji.

A nyní pár informací k seminářům, co jsou před námi. Jednak DŠ Harmonie plánovaná na přelom července a srpna, se přesouvá na 14.8. Konat se bude v Týně nad Vltavou, u Milky, a právě tak všechny další semináře v srpnu budou v Týně.Vše je již uvedeno na webu.

A dále pak, pokud jste si nevšimli, je to zveřejněno jen na stránce programu na rok 2014, byla zřízena nová schránka pro komunikaci s Hankou ohledně seminářů: prihlasky@transformace.info. Sem pište své přihlášky, ale i dotazy. Ona těch hovorů měla Hanka v poslední době až několik desítek denně a to uznáte, že není možné ve zdraví dlouho zvládat.

No a můžeme začít se věnovat novým poselstvím a článkům.

Jako vždy nejdříve Mistr Hilarion se svým poselstvím pro tento týden. Věnuje se v něm probíhajícím změnám a událostem ve světě a poukazuje na souvislost s každým jednotlivcem, na nutnost se věnovat opravdu až svým "hlubinám", aby bouřlivé časy mohly přejít a mohly více se projevovat  vyšší hodnoty žití. Je potřebné udržovat svou osobní vizi Nového života, Nové Země v pevném, stabilním Světle a spolupracovat s těmi za závojem. A nabádá také k tomu, abychom podporovali, povzbuzovali a tím posilovali ty, kteří nejsou bud vůbec či dostatečně probuzení a cítí se ztracení, vnímají věci až "nihilisticky", skepticky a upadají do depresí apod.

Jak jsem již předeslal minulý týden, připravili jsme pokračování seriálu o demystifikaci New Age (Nového Věku). Nicméně mi přijde velmi vhodné zařadit před toto poselství 2 krátká video, 2 úryvky z vystoupení léčitele Tomáše Pfeifera na Gošárně Igora Chauna. Pan Tomáš Pfeifer tam věci říká svými slovy, ale vnímám, že tak, jak nám to již dlouhá léta  říká také Kryon. A myslím, že ledacos se pak lépe vnímá, chápe.

CO JE TO LÁSKA? - Tomáš Pfeiffer, 26. 4. 2014, asi 3,5 minuty

OSUD JAKO VAŠE SVOBODNÁ VOLBA - Tomáš Pfeiffer, 26. 4. 2014, asi 4 minuty

Takže nyní poselství Kryona "Demystifikace New Age, část 2.", jak ho přijal Lee Carroll Nejdříve chci upozornit na to, že tento channeling byl překládán z mp3 záznamu živého channelingu Kryona. Lee Carroll, když přijímá k některým důležitým otázkám poselství Kryona, zvl. pak na seminářích, tak dopoledne přijme úvodní tzv. mini-channeling a pak večer přijímá hlavní channeling. A poté, když sám provádí přepis channelingu, tak oba sloučí dohromady, přičemž někde něco vynechá a někde něco dolní, jak upřesňuje - v rámci toho provádí "rechannelování s Kryonem", který mu pomůže toto realizovat. My tohle provádět nemůžeme, proto v přiloženém dokumentu, naleznete oba tyto channelingy zvlášť, za sebou.

V krátkém mini-poselství se zabývá rozdílností pojetí života a Vesmíru z pohledu nás lidských bytostí a z pohledu "jako to je", tedy z pohledu za závojem. Zabývá se fenoménem channelingu, oč jde, přidává další informace a připomíná změny k nimž život na Zemi spěje.

V hlavním channelingu volně navazuje a hned v úvodní části se dotýká důležitosti víry a intuice a ve spojitosti s tím zdůrazňuje nutnost změnit způsob myšlení a tedy i žití. Dál již hovoří k tématu New Age, když říká, že jedním z nejtěžších paradigmat, která musíme změnit je "dysfunkční New Age". Hovoří o změnách, které proběhly a dále probíhají a celým channelingem pak prolíná jeho konstatování, že motorem všeho toho je stará duše (staré duše), které ovšem mají i své představy, často nepřesné či jsou úplně vedle. Významnou informací je, že vše probíhá jakoby ve spolupráci s planetou, který sama si hledá rovnováhu a proto se zaměřuje na ty staré duše a lidi, kteří mají ve svých myšlenkách, pocitech, emocích, rovnováhu, klid, lásku, víru a k této rovnováze, těchto lidí, pak směřuje planetární energie. Pak dává popis systému víry v němž se pohybujeme, my všichni pracovníci světla, po celém světě. A jde o nalezení úplnosti, rovnováhy, být vyrovnán s esoterickými skutečnostmi, s tím systémem kolem nás, což ve svém důsledku se odrazí na kvalitě a délce života. Je to náročné, neboť až dosud jsme žili v jiném paradigmatu, s jiným přístupem a jinou přirozeností. Pak rozebírá pracovníky světla, kde rozlišuje dva typy - zaplétače a pracovníky světla. A dále  pak, již téměř v závěru říká (obdobně jako to říká ve svém poselství Mistr Hilarion), že je nutné přejít od slov k činům a méně o těch věcech mluvit a více je žít. Včetně toho, že se nebudeme shromažďovat jen mezi sebou, ale přijmeme i "ty druhé" a zaměříme se na to,co je na nich krásné, či co s nimi máme společného.

Nové, tedy květnové poselství Solary má název "Hlouběji do pravé krajiny" .Solara nejdříve hodnotí čím a jak jsem prošli v dubnu, jaká to byla zátěž a pak se již obrací ke květnu, který skýtá mnohá naplnění, může dojít k dlouho očekávaným posunům a realizacím. Nicméně musíme být velmi pozorní, obezřetní a stále, vědomě, včleňovat do svého každodenního života to kdo opravdu jsme a kam jdeme. Nastává čas převzetí odpovědnosti za svoji Pravdu.

V dalším článku chci reagovat, svým způsobem, na nedávný tragický odchod Ivety Bartošové. Ne že bych se chtěl zabývat jejím životem a problémy, kterými žila, ale v té souvislosti připomenout, že je to právě tato doba, která přináší velmi zátěžové situace, kdy se v lidech koncentruje napětí, vzrůstá stres a postupně vše přechází do depresí různého stupně. Pokud vím, rozlišují se 3 stupně depresí, ale to nechám stranou.
Víme, protože umíme se dívat na život v širších i duchovních souvislostech, že tyto situace nenastávají jen tak, bez hlubších životních souvislostí a příčin. Lidé jsou vystavováni situacím, kdy mají být přiváděni k probuzení, kdy si mají různé skutečnosti života uvědomit, kdy mají změnit své přístupy a postupy, svá schémata, kdy jsou takto vyzývání, aby odložili strach, kdy jsou vyzývání životem změnit své paradigma v němž žijí, a také, že mají si sebe uvědomit, kdo jsou, uvědomit si i svou osobní odpovědnost za vše,co žijí a odejít od odevzdání sebe manipulacím mocných atd. To vše znáte i mnoho, mnoho dalšího. A protože jsou navyklí nějakým svým postupům, schématům apod. a náhle jsou v situaci, která vybočila, rozhodila jim jejich jistoty, upadají do stresů a depresí.
Dokladem toho, že je lidstvo vystaveno stále větším a větším tlakům je např., i spotřeba antidepresiv. Např. v ČR kolem roku 2000 bylo předepsáno asi 37 miliónů tablet antidepresiv a v loňském roce to již bylo 170 miliónů. S tím i také souvisí počet sebevražd, když lidé dochází zcela na své dno a neumí nalézt cestu z toho všeho ven. Neumí, neboť ve starém paradigmatu je to nikdo nenaučil. Tam řešení není. Jen "tuny" prášků. A tak sebevražd přibývá. V loňském roce jich bylo 1.647 proti např. r. 2007, kdy jich bylo 1.375.
A proto bych rád, v těchto souvislostech, připomenul jeden channeling, který byl a je k tomuto tématu vč. duchovního výkladu právě k těm "dobrovolným" odchodům.  Je to poselství Marie Magdaleny s názvem "Temná noc duše", které přijala v r. 2012 Pamela Kribbe.

Situace se z astrologického hlediska uvolňuje. A dokonce poc9t9me nejen jistou úlevu, ale i chuť do akce, věci by se nám měly začít dařit. Dlouho odkládané či brzděné se pohne. O tom i od dalším píše astroložka Petra Nel na tento týden.

A připomínám akci v Oboře Hvězda, v sobotu 24.5. 2014 k Obrodě české matrice (posílal jsem 6.5. 2014)

Z rubriky Z našeho i cizího dvorku se dnes  podíváme na prokecnutí se K. Schwarzenbergera, který vždy tvrdil a tvrdí, že např. ona nechvalně známá skupina tzv. elit Bilderberg group je jen takové diskusní forum vzdělaných lidí, tak se nedávno, při zasedání Parlamentu ČR hezky uřekl, když prohlásil k záležitosti bombardování Srbska vojsky NATO:
 „Rád bych prostřednictvím pana předsedajícího upozornil pana poslance Foldynu, že nasedl falešným informacím. Já jsem nikdy nepodporoval bombardování Srbska. Naopak, to si dobře pamatuju, těsně předtím, než to začalo, bylo zasedání Trilateral Commission ve Washingtonu a tehdy byli tři, bohužel pouze tři přítomní, kteří se postavili proti plánu zahájit bombardování Srbska. To byl, budete se divit, Henry Kissinger, byl to nynější ministr zahraničí Království švédského Carl Bildt a potom jsem byl já v té diskusi. Je něco jiného, když ta válka proběhla a Srbsko ztratilo nadvládu nad Kosovem a nebyla nejmenší naděje možnosti, že by ji získalo zpátky, a že jsem uznal Kosovo jako nezávislou zem. Ale bombardování Srbska jsem opravdu nepodpořil.“

To je velmi krásné, co nám tady K. Schwarzenberg říká. On v těchto větách jednak potvrdil, že je členem tzv. Trilaterální komise, kterou kdysi založil D. Rockfeller a která je odnoží právě Biderberg Group. Dále pak říká, že tato soukromá skupina, organizace, nikým nezvolená, žádným hlasováním, volbami, nebo zasedáním hlav či zástupců států atd,. si osobuje právo rozhodovat o životech lidí na celé planetě a dokonce, že její rozhodnutí jsou příslušnými vládními i pak mezinárodními silami a mechanismy prováděny. A můžeme se i ptát, jaké že další události si neznámí pánové odhlasovali? Bombardování Libye, Sýrie (které se nepodařilo prosadit díky statečnému postoji prez. Putina a tedy Ruska), ukrajinský Majdan atd.??
Když jsem před a při prezidentských volbách v r. 2012-2013 psal a říkal, že K. Schwarzenberg patří k temné straně na planetě a vším co koná, koná v její prospěch (a svůj osobní) a ne ve prospěch českého národa a státu, bylo hodně těch, co mi nevěřili. Pravda si dnes ale umí najít cestu na světlo. I třeba touto neobvylou cestou, vlastním,nechtěným přiznáním.
V příloze k tomu je příslušná část článku Petra Hájka v časopise Protiproud a dále pak také navazující část článku (blogu) Martina Prokeše.

A dnes také cosi krásného. Hudební klip, video. Záznam z soutěžního vystoupení 9leté (v té době, 2011) ukrajinské dívky Anastázie (Nasťa) Petrik z Oděsy, která zazpívala skladbu Oh, darling! od Beatles Neuvěřitelné.
Настя Петрик - Oh Darling

Pak její 12letou sestru Viktorii můžete si poslechnout zde na tomto videu, kde pak ve druhé části budou zpívat, spolu.
Украина мае талант 2 / Одесса / Сестры Петрик

A ještě jedno společné video
Дует Петрик ,

A pak na závěr. Odkaz na záznam z pondělní úplňkové meditace. Ta proběhla ve "zkráceném režimu" vzhledem k nějakým šumům v Aurasomě. Takže bez povídání před meditací, ale o to delší a výživnější bylo to po meditaci, ,když jsme se přesunuli do jiné "provozovny"

Meditace, asi 50 minut

Krátce po meditaci, asi 1 minuta

Ještě k meditaci a začátek povídání o duchovní misi, asi 5 minut

Povídání o misi v Polynésii, asi 10 minut

Povídání o misi v Polynésii 2, asi 24 minut

Tentokrát se mi mail nepodařilo udělat v běžném čase, bylo toho po víkendu se seminářem opravdu hodně. V příštím týdnu již zase v běžném termínu, asi v úterý.


Přeji krásné jarní dny

Láďa

 

 

 

 

Mistr Hilarion

Poselství pro týden 18.5. 2014 - 25.5 2014

 

 

 

Milovaní,
změny probíhající po celém světě jdou ve zrychleném tempu. Povětrnostní extrémy ovlivňují mnoho lidí na světě a je jasné, že lidstvo musí spolupracovat, aby pomoc a prostředky do postižených oblastí přišly včas, a spolu by mělo také hledat řešení těchto problémů. Jsou to jasná znamení, že spolupráce a dobrá vůle jsou velmi potřebné, aby lidstvo překonalo a zvládlo tak velké výzvy. Mnozí lidé jsou těmito výzvami zkoušeni, neboť naléhavě zasahují do jejich osobních životů. Je na čase jít do nejhlubších a nejduchovnějších  souvislostí, přes které se každý jedinec může vyrovnat. Probíhající zkoušky a výzvy se zaměřují na vyšší cíle. Je povinností všech lidí zapojit největší páky vesmíru, sílu a moc lásky.

 

Tak to bývá v bouřlivých časech, že moc víry a milosrdenství je vtažena do hry prostřednictvím lidských srdcí - přesně to je zapotřebí v těchto časech. Světlo uvnitř musíte držet zářivé a stálé. Ti, kteří kráčejí duchovní stezkou s cílem pečovat o světlo a navýšit jeho podíl na planetě, jsou nyní povoláni do aktivní služby. Tím máme na mysli, že každý z vás je žádán, aby (aktivně) opečovával svou vizi reality nové Země a lepší cesty pro lidstvo. Nenechte se zmást zdánlivými výstupy chaosu ve všech částech světa. Právě proto je tak důležité, aby vyšší vize ve vás byly stále centrem pozornosti a modliteb. Vaše světlo je velmi potřebné a nutné. Když udržujete a zvyšujete své vlastní světlo, my z vyšších dimenzí ho velkolepě podporujeme, aby pomohlo udržet stabilitu a rovnováhu. V těchto časech světové transformace a přetváření do vyšší úrovně pracujeme spolu.

Je mnoho přísloví na téma: "když je nejhůř, i těžké věci se podaří", což znamená, že pokud se situace ztíží, silní budou dřít, aby dosáhli změny k lepšímu, nevzdají to, budou udržovat vyšší vizi a aktivně na tom pracovat. Ti z vás, kteří již zkouškami prošli, jsou nyní v pozici dárců naděje a morální útěchy při pozvednutí planety v těchto urputných bojích a rychlých proměnách. Máte k dispozici mnoho nástrojů a musíte se všechny využít, aby vaše světlo zůstalo jasné a stálé. Udržujte rovnováhu a potřebný odstup od denních zpráv přicházejících do komunikačních sítí. Hledejte a odsouhlaste nejlepší výstupy všech situací, které se nabízejí vašemu vědomí a pracujte na plánu, na Božím plánu, který jste sem přišli uskutečnit.

Hledejte neústupně a oddaně nejvyšší dobro pro všechny, aby vaši bratři a sestry cítili podporu a sílu čelit svým těžkostem. Použijte všechny vaše Božské vlastnosti, abyste posloužili vyššímu účelu. Existuje vždy vyšší řešení každého problému, který lidstvo má a uvědomění si těchto vyšších kvalit a jejich realizace, může přinést naději tak palčivě potřebnou pro ty, kteří se cítí ztraceni a osamělí ve svých bojích. Dejte jim vědět, že není vše ztraceno, že ve své podstatě jsou nepřemožitelní a pokud zůstanou ve svém středu, v pravdě a v jednotě s Božským, je vše v pořádku i ve vnějších událostech, které se objevují s rostoucí pravidelností. Buďte zářícím vzorem coby milující vyslanec Boží vůle. Pokud jste schopni, poskytujte praktickou a účinnou pomoci těm, které máte ve sféře vlivu.

Jízda na vlně změn může být povznášející a vzrušující, pokud člověk má poznání, že jeho podstata je nezničitelná a nedotknutelná. Vězte, že vy, pracovníci světla ve světě, v sobě nesete nezdolnou sílu dobra a zůstaňte věrní jednotnému záměru. To nyní vyžaduje odhodlání a vytrvalost každého z vás. Buďte v každé chvíli největším světlem vaší planety. Máte, co potřebujete, každý z vás.

Do příštího týdne ...

Já JSEM Hilarion 

©2014 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Strážce Symfonií Milosti 

www.therainbowscribe.com 

www.movingintoluminosity.com

 

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky, do češtiny přeložila Oldřiška pro www.transformace.info.  Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem za předpokladu, že nic nebude vynecháno nebo změněno a budou uvedena všechna práva a odkazy na webové stránky včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. Děkujeme za zařazení této poznámky.

 

 

 

“Demystifikace New Age – 2”
úvodní mini-poselství
Tento živý channeling byl přijat v Thousand Oaks v Kalifornii, 19. ledna 2014

Zdravím vás, moji drazí, já jsem Kryon z magnetické služby.

 

Můj partner ustupuje stranou. A já říkám, že pro vás porozumět procesu channelování nemusí být často takové, jak myslíte. Chcete si myslet, že na druhé straně závoje je entita, kterou můžete dokonce i nakreslit. A že můj partner ustupuje stranou a potom vstupuje osobnost něčeho, někoho jiného a předává vám poselství. Tak tomu není – tak to opravdu není. Protože druhá strana závoje nemá takováto rozškatulkování. Je to singularita.

 

Opačná strana závoje je tím, co bychom nazvali polévkou Boha. A všechny duše, které kdy byly a kdy budou, jsou konečné a známé. Jejich počet se nikdy nezvýší ani nesníží. Jsou kompletní tak, jak jsou – a bylo to tak dokonce ještě před zbudováním vesmíru. A vy jste toho součástí. Jedna vaše část je s tělem, které máte, a část je se mnou. A já, tak jako vy, patřím do polévky Boha a tato část této polévky vás navštěvuje způsobem, na jaký možná nejste zvyklí, když channelujete. Já vím, kdo tu je, znám léčitele a channelery v této místnosti. A je jich tu několik. Někteří z vás channelují jen pro sebe a jiní se dělí s ostatními. Vím o Lemuřanech… Michelle.

 

Já vím, kdo je tady, takže vám můžu říci, že někteří z vás zažívají totéž – dotýkáte se té polévky, když se portál šišinky otevírá a vy umožníte, aby proběhl channeling - vědomí lidské bytosti ustoupí stranou. Není to převzetí, moji drazí, je to splynutí, které je úplné. Cítíte se kompletní. Patří to k vám. Není to nic nadbytečného, nic neobvyklého. Když jsem to poprvé prováděl s mým partnerem, nerozuměl tomu, plakal a nevěděl proč, styděl se. A později to pochopil a všechno co si myslel, že ví o Bohu, bylo špatně. Bůh byl větší než cokoliv, co ho kdy učili… co ho kdy učili.

 

A velkolepost té největší budovy nebo východu slunce je jako být v temné místnosti v porovnání s bytím na opačné straně se svou rodinou. A proto je channeling na planetě Zemi normální přirozenou možností, ale musíte pochopit a ocenit to spojení. Lidstvo si je tak vědomo opačné strany! Osmdesát pět procent planety věří na život po životě. Ale nevědí o spojení. Myslí si, že sem přišli, jsou v temnotě a později přijdou na jiné místo. A smrt je klíčem. To se, má drahá Lidská Bytosti, změní.

 

Později budu mluvit o New Age. A možná o jejích dysfunkcích. Chci demystifikovat některé věci. Co říká Duch, o čem je tato energie… Chci mluvit přesně o tomto – o spojení. Pravda je, že staré duše, ty, které toto možná uslyší, které možná sedí v této místnosti, mají spojení – nepatrné, které cítí, když meditují nebo léčí. A vědí, že je něco víc, ale to „víc“ je tu TEĎ, ne až zemřou. Tento život po životě není život po životě, je to současný život, zatímco jste člověk. Je možné, že byste mohli povznést svůj život propojením s druhou stranou závoje - což jste vy s vámi - a vytvořit lepší věci, více synchronicity a něco mnohem lepší, než si dokážete představit? Je to možné? Nejen možné, je to to, co budeme od této chvíle trénovat. Ne jak channelovat, ale jak otevřít to spojení, abyste mohli mít to, co potřebujete, abyste posunuli tuto planetu kupředu. Mohla by to být větší intuice. To by byl dobrý začátek…

 

Můj partner to bude dnes učit, trochu víc o intuitivním procesu, o částech Lidské Bytosti, které jsem předal… bude to plné numerologických symbolů, mimochodem, devítky a trojky, abyste se na to mohli podívat, až to bude učit. Protože toto je nová doba, ještě novější než před rokem 2012.

 

Lidstvo po celý svůj čas stoupá směrem k vrcholu hory. Po celou dobu. Na vrcholu té hory, před 24 lety, jsem se zjevil svému partnerovi a řekl jsem mu, že kdyby přijal tu výzvu, předal bych mu poselství o hoře. A začal jsem tím, že když se dostanete na vrchol, nebudete zničeni. Všechna vaše proroctví říkala, že byste měli vystoupit na horu do roku 2012 a to se stalo. A on ani nevěděl, ani nevěděl, že na konci toho času byste měli začít sestupovat dolů druhou stranou. Konečně, s novým paradigmatem před sebou, s opatrností, abyste nezakopli a nespadli, se rekalibrujete a vítr vám bude vát do zad… A staré duše začnou mít lepší výsledky a lidstvo začne očekávat věci, které se budou lišit od těch předchozích. O tom chci mluvit později.

 

Ale zde sedíte konečně v té energii, a když jsem o tom minulý večer mluvil, tato energie není ještě nezbytně dokončena, protože tyto věci se dějí pomalu, moji drazí. Vy všichni žijete životní cestu, která je naprosto jedinečná a rozdílná a mnozí z vás jí procházejí s obtížemi. A teď vám říkám, abyste očekávali něco odlišného. Včera jsme vám předali tři písmena a já se je chystám zopakovat a chci, abyste je se mnou za okamžik opakovali – „UBC“ (unexpected benevolent change, takže v češtině „NLZ“ – pozn. př.) NEČEKANÁ LASKAVÁ (dobrotivá) ZMĚNA. Nečekaná laskavá změna – řekněte to se mnou. Nečekaná laskavá změna. Chci, abyste si to zapamatovali. TOTO je budoucnost staré duše na každodenní bázi. Místo té, kdy vždy čekáte, že se stane něco špatného. Stále čekáte, že se něco nepovede, je to tak? Na základě své svobodné vůle se s tím můžete rozloučit. Nebo ne. Více o tom dnes večer, nebo ne. Staré duše, budete muset změnit samotné paradigma toho, jak myslíte. Stále jste si hlídali záda, protože jste jiní. Museli jste si dávat pozor, kudy jste šli a s kým jste mluvili, protože jste jiní. A to se změní.

 

Toto jsou věci, které teď učíme a zveme vás, abyste se na tom plně účastnili. Každý bude mít jiný časový rámec, kdy se tyto věci začnou uvolňovat. Pro některé z vás, kteří přišli s velmi těžkými atributy, zvláště těmi rodinnými… se tyto věci mohou řešit velmi pomalu, ale uvidíte, že se to děje. A něco z toho bude ve vašem přístupu. Budete v míru s věcmi, se kterými jste dříve v pohodě nebyli. Dokážete se rozloučit s jistými věcmi, o kterých jste si to nikdy nemysleli. Vy víte, ke komu mluvím. K někomu, kdo to dnes potřebuje slyšet. Vím, kdo jste, protože jsem vaše rodina.


Nečekaná laskavá změna…

Vrátím se.

A tak to je.

KRYON

 

“Demystifikace New Age – 2”
Hlavní channeling
 

Zdravím vás, moji drazí, já jsem Kryon z magnetické služby. 

Tentokrát to je oslava. Kdybyste mohli přiřadit nějaké vědomí tomu, co si myslíte, že je Kryon, byla by to oslava. Je to tak těžké, snažit se vám vysvětlit, že nejsem žádná entita. Že jsem částí Boží polévky, která přichází a na chvíli se usazuje ve vědomí mého partnera, zatímco vám předává poselství nové Země. Země, která se sama začíná postupně měnit v novém paradigmatu energie, která se teprve teď začíná projevovat. Je to oslava. 

 

Sedím v jedné místnosti s pracovníky světla, kteří se zajímají o svou duchovní část, kteří se snaží dávat každý den smysl té skládačce každodenního života, každý na své jedinečné cestě, jak jsem řekl, a každý má nějaké řešení, které se liší od řešení toho druhého. A začíná se ukazovat to, co chceme učit, totiž že neexistuje žádná obecně použitelná pilulka, kterou by si každý vzal, a která by vyřešila všechny problémy. Naopak se jedná o koncept, o souběh myšlenek, které se propojují. Dalo by se říci, že pokud důvěřujete té části svého já, o které víte, že je částí Boha, věci zapadnou na své místo. Nemůže to být jednodušší. A přece je to pro lineární lidské bytosti složité. Protože vy v této místnosti, jste žili až doteď, bez ohledu na to, zda jste mladí nebo staří, v paradigmatu toho, jak pro vás věci fungují. A vy se k tomu budete stále znovu vracet, protože dříve to vždy fungovalo. Proto vám chceme říci, že musíte začít přemýšlet jinak, protože toto paradigma se mění.

 

Bude to ještě složitější. Jedním z těch nejtěžších paradigmat, které je třeba prolomit, je dysfunkční New Age. (Smích v publiku.) A právě o tom chci nyní hovořit. Zdravý „selský“ rozum. Někteří pracovníci světla se budou ptát: „Kdy, Kryone, všichni přejdou na naši stranu? Kdy se probudí a uvědomí si, že jejich systém víry je špatný a náš je ten správný?“ Vy víte, že to se nestane. Vůbec je to neodlišuje od těch ostatních, kteří ukazují prstem na druhé a rozhodují o tom, kdo má pravdu a kdo se mýlí. Chci vám ukázat, jak to funguje a není tak, jak jste si mysleli.

 

Planeta dostává prostřednictvím mřížek rozdílné atributy, které dnes popíšeme. Planeta je teď prostřednictvím systému časových fraktálů ve stavu, který více než kdy dříve podporuje zjemnění. Pro ty, kdo nechtějí válku ještě více, než kdy dříve se jedná o protimluv, protože vás je nyní na planetě víc než kdy dřív a proto je i více příležitostí k neshodám a válkám než kdy dřív… a přece se začíná dít opak. Nakonec se začne posouvat a měnit samotná lidská povaha. Stará duše je motorem této změny, ale pracovníci světla mají tu zvláštní představu, že se každý přidá na jejich stranu, že se probudí do reality, kterou mají oni. Ale tak to právě nefunguje, moji drazí. Bude to mnohem větší. 

 

Planeta začne sama od sebe hledat svou vlastní rovnováhu. Začne pátrat po rovnováze v lidských bytostech a začne být přitahována ke zralému zdravému rozumu vyrovnaných myšlenek. To je posun! Stará duše je motorem tohoto posunu a současně je i tím, kdo to zaseje, často prací v pozadí. Ale vy musíte být při tom a ne být od toho oddělení. A o tom chci mluvit.

 

Takže zaprvé: planeta sama od sebe začíná posouvat vědomí do vyrovnanějšího stavu. Ostatní nebudou takoví jako vy, ani nebudou věřit tomu, čemu věříte vy. A to může být novina pro většinu těch, kdo uslyší tento channeling - že Země nebude fungovat takovýmto způsobem.

 

Začali jsme hovořit o duchovním zdravém rozumu a vy jste toho součástí. Tak se na okamžik podívejme na New Age a ještě jednou vám to připomínám: výraz New Age v některých zemích znamená kult. Proto často používáme i slovo esoterika. New Age a esoterika se někdy používají v jedné větě a často znamenají stejnou věc.

 

Chci vám dát stručný výklad historie tohoto systému víry, ke kterému patříte. Na této planetě je naprosto unikátní, neexistuje zde nic podobného. Je nelineární. Líbí se vám, protože nemá žádná pravidla. (Smích.) Je jediný, který nemá vůdce ani proroka. Je jediný, který nemá žádnou ústřední knihu nebo organizaci. Přemýšleli jste o tom někdy? A přece jsou vás milióny po celém světě, a kdybyste se spolu sešli na nějaké konferenci, tak byste zjistili, že přemýšlíte velmi podobně. Bez knihy, proroka nebo dogmat máte svůj vlastní systém, který je od člověka k člověku velice podobný, skoro jako kdyby ve všem existovala jediná šablona, kterou si intuitivně uvědomujete - pracujete podle šablony, která je v podstatě tím, co je spirituální pro každého člověka na planetě. A měli byste pravdu.

A to je základ setí v pozadí – pozemský esoterický systém víry. A to, co jej uvádí v platnost, je právě ta skutečnost, že bez vedení, knihy nebo proroka, existuje velmi, velmi podobná informace od skupiny ke skupině bez ohledu na to, jakým jazykem mluví.

 

Jádrem pravdy toho všeho je, že jste spojeni s hlavním prorokem, kterým je vaše Vyšší Já. A toto spojení, jak už bylo dnes řečeno, obsahuje systém toho, jak byste měli žít, pokud chcete toto spojení uchovat. A nejsou zde žádná kdyby, žádná pravidla - je jenom úplnost a vy hledající rovnováhu. Čím vyrovnanějšími se stanete s takovými esoterickými věcmi jako je vaše Vyšší Já a duchovní skupiny a jakkoli chcete nazvat to, co je kolem vás a podporuje vás… čím více jste s tím v rovnováze, tím déle budete žít, tím zdravější jste a tím více rozumíte svým vlastním bohatým Akášickým záznamům o tom, kolikrát jste byli na planetě, co jste dělali a co to znamenalo. Otevře se vám celý svět možností pro vaše zdraví, pro budoucí dění, pro synchronicitu, o kterou jste žádali.

 

Testuje to pevnost vaší víry. Protože pro lidskou bytost není přirozené být v klidu a očekávat nečekané a cítit se v tom dobře - ne lomit rukama v údivu nad tím, zda je to reálné nebo ne. Pro lidské bytosti není normální věřit neviděnému tak moc, aby se to stalo jejich každodenní realitou kráčet s tím, co pokládají za Boha. Pro lidskou bytost není nutně přirozené být sama bez partnera a být naprosto a kompletně spokojená, protože miluje Boha ve svém nitru. A přijde-li nějaký partner, je to v pořádku, není to něco, co POTŘEBUJE pro svůj život. Je to zdravý rozum, zralost lásky k sobě samé, je to Vyšší Já a vy, což je podstata Stvořitele. Kdybyste měli pro vesmír zvolit nějaký systém, byl by to laskavý systém úplnosti. Od hmoty k biologii až po duchovnost, všechno touží po celistvosti na vyšší úrovni. Mohli byste říci, že tento postoj laskavosti má sklon být pozitivní a budete mít pravdu. Není to nic, co by vás chtělo „dostat“, lidské bytosti. Ale když máte systém víry, který je tak otevřený, kde pravidla jsou postavena na šablonách, které nedokážete vidět nebo studovat, ale jen je tušíte, pak to přitahuje jistý druh jedinců, kteří si o sobě myslí, že jsou pracovníky světla a přitom nejsou. Pracují na sobě. Chci vám o tom povědět a pojmenujeme to, a to se jim nebude líbit. Ale to není mým záměrem, nejsem tu proto, abych ranil něčí srdce. Nechci říkat jména, ale chci nastínit situace - a pokud sem zapadá vaše jméno, víte, že mluvím právě o vás.

 

V podstatě jsou dva druhy pracovníků světla. Jeden je zaplétač a jeden pracovník. Když o tom začínám hovořit, ptáte se, jak to myslím. Zaplétáte se v dramatu konspirace. Tyto konspirace mohou být absolutně správné, moji drazí, mohou být skutečné a mohou se opravdu dít, nemusí to být jen vaše představivost, a vy to víte a my to víme a vy se v tom zaplétáte. Zaplétáte se do toho. Celé roky chodíte kolem dokola a snažíte se o tom zjistit stále víc a pomáháte ostatním poznat o tom více, aby se mohli zaplést také. Přímo zaplétáte drama. Šíříte ho všude, kam jdete. Říkáte: “To nejsem já.” Dobrá, chci se vás na něco zeptat, moji drazí - kolik máte přátel? Myslím opravdových přátel. Když jdete na večírek, vyhýbají se vám nebo si s vámi chtějí povídat? Pak řeknete: „Já nechodím na žádné večírky, Kryone,“ a já vám odpovím: Samozřejmě, že ne, nikdo vás nikdy nezve! (Smích v publiku.) Protože jste zaplétač a ani o tom nevíte. Ani o tom nevíte. Neuvědomujete si, že lidé k vám přijdou, povídají si s vámi a pak se vydají od vás pryč a vy už je nikdy neuvidíte? Čím si myslíš, že to může být, zaplétači? A vaše odpověď je pořád stejná: „Mám svou pravdu, a moje pravda je moje pravda a to je moje práce na této planetě.“ A já vám říkám - to je stará práce a ta už nefunguje, protože skutečná práce, moji drazí, je zapadnout (být přesně tím správným dílkem skládačky – pozn. př.) a to, aby ve vašem životě byla patrná Boží láska a ne drama toho, o čem si myslíte, že je to důležité.

 

Zajímáte se o tohle, zajímáte se o tamto… a to natolik, že jste vyloučili jakýkoli smysl pro rovnováhu, který byste mohli případně projevit. Někteří z vás jsou samotáři, protože nikdo nechce být ve vašem okolí, nikdo nechce být vaším partnerem. A vy to jen potvrzujete tím, že říkáte: „Ano, ale ve svém nitru mám vědomosti, které dal vesmír mně a jen mně… a je to takhle, a takhle, a takhle…“ To je vaše svobodná vůle, a jestli chcete jen sedět a zaplétat, můžete. Ale tohle zaplétání je staré. Nezlepší se to, nebudete mít nové přátele a nejspíš nikdy nebudete mít partnera.

 

A já vám chci ukázat protiklad, chci vám ukázat, kam to vede. Pracovníci světla, i vy máte některé podobné atributy, dokonce i ti z vás, kteří jsou zde, protože jste se oddělili od lidí kolem vás, kvůli své víře a vy to víte. A čí je to chyba? No, vlastně neexistuje žádná vina, nejsme u soudu, my jen mluvíme o nezapadající energii. Chápete? Přesunujete se od energie, kde jste se drželi své pravdy ať se dělo co se dělo, k energii, kde se začínáte dívat na lidi jinýma očima, jinak jednat a nikdy se nebudete muset vzdát své pravdy. Nikdy.

 

Nikdy nemusíte nikomu říkat, čemu věříte. Nikdy. Můžete se družit s lidskými bytostmi, o kterých věříte, že se nikdy nebudou zajímat o nic z toho, co děláte, nebo můžete jít svou cestou - už jsme o tom mluvili včera. Vše, co uvidíte, budou věci, které jsou na nich dobré. Nebudete na ně hledět jako na protiklad. A nejprve začnete se svou rodinou – jak se vám to líbí? To bude vaše testovací půda. Já vím, kdo je zde. Co kdyby na vás poznali rozdíl? Mimochodem, děti to uvidí hned. Budete jemnější a budete se dívat na věci, které jsou pozitivní, a které máte společné se svou rodinou. Budete schopni o tom mluvit a přimějete je být v pohodě se skutečností, že jste v pořádku. Nechci po vás, abyste na ně zase naléhali, slyšíte mě? To je staré. Dokonce po vás ani nechci, abyste jim říkali, čemu věříte, to je staré. Chci, abyste jim ukázali, kým jste pomocí lásky Boha, který je ve vás.

 

Nastal čas přejít od slov k činům. A to je nové paradigma. Jak jednáte? Začnete si uvědomovat, jak si vedete, podle toho, kolik se kolem vás shromáždí těch, kteří kolem vás nikdy dřív nebyli, protože uvidí vaši vyrovnanost. Každý Mistr, který kdy kráčel po Zemi, shromažďoval ty, kteří nesmýšleli stejně, ale byli přitahováni jeho vyrovnaností. Takoví jste i vy, i vy máte tuto schopnost. Ukážete někomu svou lásku a laskavost a on se k vám začne chovat jinak. Ukážete někomu svou pravdu a on odejde. Takže nastal čas uvolnit se, vaše pravda je vaše pravda a vy ji přijímáte a mohli byste s ní udělat cokoli chcete, ale je na čase připojit se k planetě v lásce.

 

Prožijte čas s těmi, s kterými to běžně neděláte. Naplánujte si prožít čas s někým ve své rodině, kdo vás nemá rád. A hledejte, co máte společného. Možná si dokážete navzájem odpustit věci, které jste nikdy neudělali. (Smích.) Vidíte, o co jde? Budete jemnější. Tolerantní k věcem, u kterých byste to nikdy neřekli. Nemusíte předstírat, že jste něco jiného než mistr… trpělivý, laskavý, necháte je na sebe řvát, nadávat, mačkat vaše „tlačítka“ a nebudete jim oplácet stejně jako dřív. Nebraňte se, milujte je. Velice brzy je to unaví. Nebude nic, co by mohli ještě říci, když nebudete reagovat. Můžete se jim podívat do očí a říci: „Miluji tě. Ať se děje co se děje. Miluji tě.“ A sledujte, jak jejich srdce změkne a vše, co řekli, odejde a splyne v nicotě. A přijde pocit vzájemnosti, jeden v druhém spatříte Boha a tak to je

 

A zaplétač? Budete muset ujít dlouhou cestu, abyste upustili od paradigmatu, na kterém jste po celé ty roky závislí. „Kryone, budu se muset vzdát konspirací?“ Můžete si je ponechat, pokud chcete, ale bude to muset být soukromé. Nesmíte je sdílet s ostatními. Můžete udělat víc s energií kolem toho než byste dokázali svými ústy. Rozumíte? Jestliže vidíte něco nevhodného a víte, že je to nepatřičné a cítíte, že je to konspirace proti planetě nebo vám nebo čemukoliv jinému nebo dokonce proti vládě, mohli byste udělat mnohem více, protože máte spojení s duchem a můžete na tom pracovat v éteru. Pokud to budete verbalizovat, nikdo nebude chtít být s vámijak to pomůže planetě?

 

Nejsem tady proto, abych zraňoval něčí srdce. Ale možná, že v sobě vidíte něco, co jste dříve neviděli, a nastal čas toto paradigma změnit. Je načase, abyste shromáždili mistrovství. Jak moc mluvíte o sobě? Skoncujte s tím. Ani o tom nevíte. Někdy je to jednoduše obrana, aby se vás lidé neptali, čím procházíte. Když se s nimi setkáte, musíte jim sdělit, co děláte a co se děje, co děláte a co se děje, a co děláte a co se děje… A výsledkem je, že se nikdy nezeptají: „No a čemu věříš?“ Protože když pořád něco vnucujete, nikdy nemusíte poslouchat, že? A nebude to trvat dlouho, než od vás odejdou pryč.

 

Naučte se, jak dát najevo, o co se zajímáte, aby to bylo ve stavu vyrovnanosti a nebyl to druh útoku. Pokud by vaše víra měla urazit jejich systém víry, buďte zticha. Nijak tím neutrpí vaše velikost, když budete mlčet. Rozumíte tomu? Vaše důležitost neutrpí tím, když jim budete naslouchat, když vám budou říkat věci, kterým nevěříte, zatímco se na ně díváte a vidíte to, co byste mohli mít společné, takže byste mohli být společně s nimi a nemít žádný problém. To je nové paradigma. Některé z těchto věcí vám mohou znít povědomě, protože to všechno vám říkali Mistři. Principy se nikdy nemění. To, co se změnilo, je polévka, ve které sedíte a které se říká realita.

 

Vy teď máte schopnost dělat tyto věci a dostane se vám podpory. Začnete zjišťovat, že to funguje a to vás bude šokovat a překvapovat, protože jste si to nikdy nemysleli. To stejné budete učit své děti a vnoučata a žádat je, aby dělali některé věci a sledovali ty velké změny. Osvobození od nenávisti a zloby nebo prostě jen od toho, aby mladiství dělali věci, jaké mladiství dělají - když budou stát tváří v tvář dospělosti a vyrovnanosti, nebudou to dělat. Zajímavé, jak se věci začnou měnit.

 

Takže stará duše je katalyzátor pro to, aby se Země začala tímto způsobem zjemňovat, ale pokud budete jen sedět a dělat to, co děláte stále, a budete se izolovat, protože jste jiní, nikdy vás nepoznají a nikdy nepoznají Boha ve vašem nitru. Mohlo by to být jasnější?

 

Chceme, abyste odsud odešli a přemýšleli o tom, co byste mohli udělat jinak, než jste dělali. Vězte, že cokoliv se rozhodnete udělat intuitivně, bude správné a budete v tom podporováni. My jsme zde. Podáváme vám pomocnou ruku tak jako nikdy předtím, abyste ji mohli přijmout a procházet těmito problémy. Nejprve přijde to těžké. Vše ostatní už bude snadné.

 

Toto je poselství dnešního dne pro všechny, kteří poslouchají, čtou nebo jsou v této místnosti… Je to nádherné poselství, viďte? Že Země se dostane do rovnováhy způsobem, na který se budete muset naladit i vy. Je načase vylézt ze skříně.

 

A tak to je.

 

KRYONNačítání...

 

Zdroj: www.kryon.com - MP3 nahrávka (34 minut) „De-mystifying The New Age – 2“

Poznámka ke kopírování:

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Iva M. pro www.transformace.info a pro www.kryon.webnode.cz. Přepis audia Tereza N. Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. Originální MP3 nahrávka je také volně k dispozici, ale není určena k veřejné produkci (rádiové vysílání apod.).

 

 

 

MALÝ FRAGMENT SOLAŘINA SDĚLENÍ NA KVĚTEN 2014

HLOUBĚJI DO PRAVÉ KRAJINY

 

 

Vstupujeme do května a cítíme se, jako bychom prošli obrovskou bouří a skončili v dříve neprozkoumaném prostoru Nové Krajiny. Cítíme se skrz naskrz pročištění, napůl průhlední, bez staré kůže a naprosto noví. Skoro všechny naše staré základní kameny jsou pryč. Uvolnili jsme staré mocné zvyky. Mnoho omezujících prvků našich starých způsobů, jak dělat věci, prostě zmizelo. Vypadá to, jakoby velká část minulosti byla vymazána a zářivé sluneční světlo Nového proudí dovnitř a všechny barvy jsou pod jeho svitem jasnější, čistší a pulzují životem víc než kdy dříve.

 

Dubnové mocné kosení A Mu´a pročistilo cestu květnu, aby mohl vstoupit s novým světlem, plný tvůrčích možnosti bez hranic. Skryté talenty jsou aktivovány. Naše vztahy odkrývají hloubky dříve neviděné. Nyní máme silně jasno o pohybu vpřed do našeho Pravdivého Směru. Tvoříme Nové každý den, tak jak se „probouzíme“, spíše než abychom se každý den budili a znovu tvořili tu samou starou realitu, která je již po datu expirace, má již prošlou platnost. Všechno vypadá, jakoby to bylo čistě umyto, jako po velkém dešti, či deštné bouři.

 

Jak je Nové Paradigma stále hlouběji ukotveno ve fyzickém světě, konečně vidíme některé plody našeho úsilí. Nové a Pravdivé je stále více vidět. Vypadá to, jako bychom dosáhli nového vnitřního bodu odpočinku, místa uvolněného klidu, který jsme dříve necítili. Jsme naplněni pocitem čerstvosti, divů a nadšení, neboť můžeme ve vzduchu všude kolem nás cítit NOVÉ, hmatatelně živé a vibrující povýšenou láskou a opravdovostí.

 

V květnu nám konečně bude dána doba integrace, velmi zasloužená a dlouho potřebná. Nyní se můžeme dobře podívat na naše velkolepě zrevidované, hluboce překalibrované, naprosto vyčištěné a rozsáhle rozšířené vnitřní a vnější krajiny. Můžeme cítit významný posun, který se odehrál v planetárním kolektivu, otevřenost a připravenost ke změně, kterou nyní má. Jak se blíže seznamujeme s velkým množstvím průlomových věcí, které jsme zažili v dubnu, můžeme začít tyto významné změny začleňovat do našich životů čistou, rozhodnou akcí.

 

To, že nám byl dán čas pro začlenění, vstřebání a uzemnění neznamená, že budeme v květnu jen tak sedět a mít spoustu volného času. Je stále hodně co dělat a žádá si to naše plné úsilí. Ale je zde nová vlna energie a světla a lehkosti, která činí všechno lehčím. Tato doba volá po extrémní pozornosti, kterou máme věnovat myriádě nejmenších detailů. Neustále musíme vetkávat VŠE CO JSME do naší nové tapiserie. Potřebujeme vyjádřit svou Pravdivost ve svém každodenním životě. Všechny naše společenské interakce musíme dělat jako autentické, pravdivé bytosti. Zároveň musíme neustále přizpůsobovat naše tkaní neustálým posunům a změnám světa, který je ve velkém nepořádku agónie obratu od duality k Jednotě, a vyrovnávat jej s ním.

 

Květen bude občas divokou jízdou s otřesy a šokujícími událostmi, na které jsme si už zvykli. Mnoho mezinárodních, národních, místních a osobních situací se přibližuje ke kritickému bodu. Stále jsme jimi otřásáni až k jádru, svému středu, a svět také. Mnozí z nás stále ještě procházejí otřásajícími situacemi a více lidí opouští planetu.

 

Mnozí z nás již nestojí na svých starých základech. Přesunuli jsme se k základům našeho nového Opravdového Života. Tento nový základ se zdá o hodně pevnější a reálnější. To nám umožňuje cítit se více uzemnění, než jsme po dlouhou dobu byli. Probíhá nová úroveň prohloubení, prohloubení naší lásky a našeho soucitu, prohloubení našeho vzájemného spojení s ostatními.

 

Tvořivost, inspirace a zábava jsou silnými prvky května. Povezeme se na masivní tvořivé vlně, budeme na ní surfovat, a naše tvořivost nám přinese mnoho nových a odlišných nápadů, abychom našli řešení našich problémů. Budeme tvořit nové metody, rozvíjet nové dovednosti a dělat věci o hodně jinak než dříve.

 

Je čas převzít plnou odpovědnosti za to, abychom stáli v naší Pravdivosti. Tento proces, kdy se Znovu Setkáváme se Sebou Samými a Navracíme se k tomu KÝM SKUTEČNĚ JSME, začíná v nás samých. Je to počáteční bod pro všechno, co má přijít. Musíme neustále být Pravdivými Jedinci a vnášet tuto pravdivost do světa, kdekoli jsme. A pak přeložit naší vnitřní Pravdivost do vnější akce.

 

Solara

www.nvisible.com

 

Toto je velmi malý fragment Solařina kompletního  Surf Reportu na květen 2014. Celý Surf Report a týdenní Updaty jsou dostupné po zapsání v angličtině, němčině, portugalštině, ruštině a španělštině na INVISIBLE MERCADO.

 

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Markéta N. (www.transformace.info). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

 

Temná noc duše
Marie Magdalena prostřednictvím Pamely Kribbe
Překlad do angličtiny Maria Baes a Frank Tehan

 

Drazí přátelé, jsem vaše sestra, Marie Magdaléna. Jsem přímo vedle vás jako vaše blízká přítelkyně. Nejsem nad vámi vyvýšena, ale jsem tou, kterou znáte zevnitř. Pociťte na chvíli naše hluboké spojení – jsme jedním, jsme částí jedné rodiny.

Taktéž jsem na Zemi prošla cestu lidského bytí. Poznala jsem a prozkoumala jeho hloubky a byla dotčena jasným a svěžím Světlem, které mě inspirovalo, zmocnilo se mne a připomnělo mi snění a touhu po krásnějším a lepším světě na Zemi. Poznala jsem oba extrémy, Světlo stejně jako temnotu. Tyto extrémy jsou póly patřící k sobě. Dalo by se říci, že jsou vzájemnou hnací silou. Život se zdá být o protikladech: Světlo a temnota. Pocity, které vyvolávají se zdají být protiklady, a přesto je mezi nimi skryto spojení. Nemohou jeden bez druhého fungovat. Zkušenost Světla je možná pouze zažitím nedostatku Světla a v kontrastu s jeho protikladem, temnotou.

Nikdy není Světlo tak viditelné, jako když se vynořuje z temnoty. Jen pomyslete na první paprsky Slunce při probouzejícím se dni, teplé ranní světlo, které omývá svět. Jak hluboce vás může zasáhnout, zvláště, když se vynořuje ze zimní, temné noci. Kontrast vytváří dynamiku – život, pohyb, růst, změnu – a tak má temnota v našich životech význam. Leč lidé často zažívají temnotu jako pravý opak Světla. Ne jako hnací sílu pro změnu a růst, ale spíše jako past nebo jámu, do které se lapili a kde se nemůžou ani pohnout. Z tak hluboké jámy to vypadá, že jste ztratili kontakt se Světlem, jako by od vás bylo odříznuto.

Vy všichni znáte tento duševní stav, kdy jste odříznuti od Světla, postrádáte význam a smysl ve svém životě. Ve skutečnosti to znamená být mrtvý. Jediná možná cesta, jak umřít, není pouze fyzická smrt, ale zastavení jakéhokoli pohybu ve vašem srdci, pocitech, mysli. Ve skutečnosti smrt neexistuje. Vaše duše je věčná a trvá. Vše, co je, pokud jde o vás, smrtelné, je pouze forma. Vaše podstata je věčná a nemůže zemřít. Vy však můžete dočasně pustit ze zřetele svoji podstatu až do takové míry, že vnitřně ztuhnete a přestanete se hýbat. Jste uvnitř mrtví a cítíte se nesmírně deprimovaní. Tohle je extrémně bolestivý stav.

Cestujte na chvíli se mnou. Sestupte se mnou do tohoto depresivního stavu a prozkoumejte ho s otevřenou myslí. Co se děje, když někdo ztratí všechnu víru, ustoupí a cítí bezmoc vůči všem pocitům, které sídlí uvnitř? Obvykle je tato reakce spouštěna vnějšími rušivými událostmi. Událostmi, jež osoba není schopna umístit do jeho nebo jejího úhlu pohledu a jež činí to, že se vše v životě této osoby stává nejisté. Mohou to být velké věci jako je úmrtí někoho blízkého, onemocnění, ztráta práce nebo rozchod ve vztahu. Tohle jsou události, které lidi hluboce ovlivňují a mohou je přivést na okraj propasti.

Temnota se však může někdy odhalit zevnitř bez zřejmé vnější příčiny. Stará emocionální břemena, která jste jednou uložili v paměti své duše, vyplouvají na povrch. Bolestné prožitky, pravděpodobně pramenící z minulých životů, se vynořují z vašich hloubek a vy se musíte vypořádat z temnými pocity, strachy a pochybami. Hluboké zkušenosti nedostatku, osamělosti a poražení mohou vstoupit do vaší psyché bez příčiny. Mohou způsobit, že ztratíte pevné místo pod nohama tak, jako při jakékoli jiné vnější události, která se přihodí.

Když se někdo lapí v depresi v temné noci duše, vždy to přichází s prožitkem být pohlcen a neschopen zvládat všechny emoce. Proud bolestných a těžkých emocí je prožíván jako příliš mocný, aby se dal unést. Jste jím přemoženi nebo se tak cítíte a z hlubokého pocitu bezmoci se uzavíráte. V tomto okamžiku se odvracíte a odmítáte čelit těmto emocím, uvízli jste. Tyto emoce chtějí proudit. Pro emoce je zásadní, aby pokračovaly v pohybu vpřed, tak jako příboj velké vlny na břeh. Vy se jim to však bojíte umožnit, odmítáte s tímto pohybem jít, a od takové záplavy emocí se stahujete. Stavíte hráz, zábranu, a říkáte: „Nemohu se s tím vyrovnat. Nechci to. Chci to mít za sebou.“ Vaše rekce, často z naprosté bezmoci, vytváří depresi, jež je stavem znecitlivění a uzavření před životem. Časem se tato situace stane neúnosnou a vy už nechcete dál žít.

Z pozemské perspektivy chcete zemřít, protože je život nesnesitelný. Viděno z perspektivy duše, jste mrtví a tato zkušenost je tak neúnosná, že chcete udělat cokoli, co můžete, abyste s touto situací skoncovali. Touha po smrti je v podstatě touha po změně, touha znovu žít. Lidé, kteří si přejí spáchat sebevraždu mají hlubokou touhu po životě, ne po smrti. Je to přesně tento pocit, být uvnitř mrtví, který je žene k extrémnímu zoufalství. Je to jejich naléhavá potřeba žít, která je vede k ukončení jejich fyzického života.

Když prožíváte depresi, uvnitř vás je kombinace hlubokého odporu a zároveň extrémní zranitelnosti. Deprese je způsob obrany proti enormní síle emocí, jež hrozí, že vás pohltí. Myslíte si, že vás zničí, a tak ve své bezmoci kolem sebe stavíte ulitu. Zamotáváte se do kukly, neboť nechcete nebo nejste schopni cokoli cítit. Nechcete tu už déle být stejně jako pověstný pštros s jeho hlavou v písku. Dusíte se v písku, a přesto se to zdá jako jediná možná cesta ven. Po nějaké době již nejste schopni vytáhnout svou hlavu z písku, z deprese. Tolik jste se před životem a před jakýmkoli pocitem uzavřeli, že již nejste schopni obrátit věci a udělat změnu. Volba říci „ano“ svým emocím, zdá se, leží za vaší kapacitou. Deprese nyní dosáhla vrcholu.

Nemůžete na jedné straně přijmout své emoce strachu, zoufalství, smutku a osamělosti nebo se o ně dělit s ostatními, pokud na straně druhé víte a cítíte, že je mučivě bolestné žít bez emocí. Že je to forma smrti, naprosté popření svého živoucího jádra. Po čase chcete znovu cítit. Bolest necítění je větší než bolest pociťovaných emocí. To je vaše záchrana a bod zlomu. Odmítnout cítit a říkat: „Ne, já nemůžu, nechci to, chci být mrtvý/á, chci zmizet“, z vás dělá duté a prázdné uvnitř, že to již déle nechcete snášet. Co se děje z perspektivy duše je to, že život se nyní stává silnější. Nemůže být zadržován natrvalo. Tam, kde je životní síla po dlouhou dobu silně zadržována, vytváří protikladnou sílu, která nakonec vybouchne. Síla přílivové vlny, která chce rozválcovat břeh, nemůže být držena věčně. V jistém momentu se zevnitř vás vynoří „ano“, i když si toho nejste vědomi. V životě není nic statické. Touha po životě je nezadržitelná. Když je dosaženo vrcholu, vytváříte ve svém životě události, které poskytují změnu. Které vytváří průlom.

Někdy se tak děje ve formě pokusu o sebevraždu. Pokud selže, může zde být vzestupná spirála, protože utrpení této osoby se stane viditelné okolnímu světu. Když někdo zjistí, jak moc na něm lidem záleží, může nastat otevření se většímu Světlu a přijetí pochopení a sympatií. Může se však také přihodit to, že se někdo neotevře a v depresi zůstane. Neexistuje žádný ustálený recept, jak dojde k průlomu. Život má však průbojnou a hnací sílu, která činí nemožným nekonečně přetrvávat ve statickém stavu vědomí.

I když pozemský život skončí tím, že si vezmete vlastní život, musíte okamžitě čelit novým volbám na druhé straně, neboť i tam budete muset zakoušet své pocity nadále. Deprese, která zde byla, když jste byli naživu s jejími pocity bolesti a úzkosti, je nyní schopna vystoupit ještě silněji a méně zastřeným způsobem. Někdy vás astrální říše, kde po smrti skončíte, přímo konfrontuje s emocemi, které jste potlačili a přece začínají znovu proudit. Například, když někdo odejde, může se cítit zoufale a zděšeně a zjistí, že život ve skutečnosti neskončil. Nebo vidí emoce své rodiny na Zemi, jejich žal a smutek, a je tím velmi zasažen. Tím, že je tolik zasažen, může v duši toho, který odešel, nastat nový pohyb. To může vést k průlomu, k tomu, že se duše otevře pomoci průvodců, kteří jsou tu stále, jak na Zemi, tak v nebi. Pomoc je tu vždy, za předpokladu, že jí jste otevřeni.

Nezáleží na tom, jak se zapletete či zahnete na své cestě, život je mnohem silnější než jakékoli přání smrti. Život vždy navazuje na své právo být, nemůžete ho zabít. Proto naděje existuje vždy. Vytrvejte kvůli sobě, ale také kvůli ostatním, které vidíte trpět. Věci se mohou občas zdát beznadějné, existuje však vždy jiný náhled, i když si nedokážete představit svou myslí, jak k tomu může dojít a jak může změna nastat. Život je vždy silnější než smrt, Světlo silnější než temnota. Voda nakonec prorazí přehradu, neboť voda má sílu se pohybovat: tlačí, je živá! Síla vody je silnější než vzdorující síla, která ji chce držet zpátky.

Pociťte na chvíli tuto hnací sílu života v sobě. Každý z vás někdy sám sebe zastihne s částmi, které uvízly, se vzorci, které se nekonečně opakují: pochyby o sobě sama, pocity podřízenosti, nejistoty, nedůvěry, vzteku, odporu. Nyní si představte, že tyto části jsou právě zde a že kolem nich zároveň vytrvale proudí život. Voda trvale proudí a ačkoliv zůstávají v proudu balvany, které se zdají být pevné a nepohyblivé, jsou přesto obrušovány pohybem a tlakem vody, která přes ně proudí. Chce to čas, nezapomeňte však na to, kdo jste: jste živoucí voda! Čím více si to budete připomínat, tím více můžete kultivovat balvany a kameny, které leží v proudu. Je zde bolest z minulosti, jež přetrvává. Nemusíte to zlehčovat nebo to činit nevýznamným, ale také nemusíte tyto balvany vláčet z řeky. Musíte si jen připomenout, že vy jste voda!

Může to být občas těžké, zejména, když jste se s těmito balvany, které blokují vaši energii, identifikovali: „Jsem ten, kdo není náležitě zakotven. Obtížně se cítím na Zemi doma. Nesu smutky a traumata z minulosti.“ Všechno je to pravda, představte si však na chvíli tyto myšlenky jako skály nebo kameny ve velké, široké řece – v ohromném říčním toku. Protože tím vy jste. To je vaše skutečná životní síla. Je to vaše duše, která proudí a proudí, vždy po své cestě: živoucí, bublající, hrnoucí se a burácející, prozkoumávající a objevující. Tento proud balvany, na které narazí, nesoudí, zaplaví je. Máte na výběr!

Je pochopitelné, že občas se svým vědomím v takovém zablokování uvíznete, pakliže se s ním začnete po příliš dlouhou dobu identifikovat. Vy se však můžete od tohoto zablokování odpojit tím, že jen pociťujete sami sebe jako proudící vodu. Pamatujte, že jste živoucí, jste vědomí duše, které se pohybuje a proudí, aniž by bylo s těmito balvany spojeno – jste svobodní. Čím více odtáhnete své vědomí od těchto bloků, těchto ležících kamenů, tím snadněji se podvolí proudu. Uvolní se dříve, protože je necháte být a identifikujete se s pohybující se vodou. Voda je vaše duše a nemůže být zadržována. Pociťte ji jako proudící, pohybující se a jiskřivou. Představte si, že vámi přetéká a pociťte tuto bublající sílu, Světlo, které v ní jiskří. Pociťte, jak ve své nejhlubší části vaše duše není ohrožována temnotou, kterou zakoušíte. Není ohrožována balvany, které se zdají pevné a neústupné. Vaše duše se vůbec netrápí tím, co tam je, jelikož ví, že tam balvany patří. Jsou součástí krajiny života. Pokuste se, když uvíznete uvnitř takového balvanu, poslouchat hrnoucí se vodu kolem. Vzpomeňte si na vodu a na lehkost, s kterou pluje.

Nemusíte vše dělat sami. Život vám poskytuje nekonečné možnosti a příležitosti. Může vás někdy přivést do hlubokého, temného údolí, ale taktéž vás pohání znovu nahoru ke Světlu. I když máte pocit, že už se nemůžete déle protloukat a nevidíte, jak se věci ukazují v dobrém, život vás stále pohání. Umění života je zachovat si svou víru, i když se zdá, že k víře už nezbylo nic a vše, co bylo jisté, z vašeho života zmizelo.

V tomto čase se na Zemi mnoho lidí zabývá zpracováním letité temnoty, části duše přicházejí právě nyní ke Světlu a chtějí být spatřeny. Proč se tak děje? Protože činíte skok kupředu. Je to skutečný skok v evoluci vědomí lidstva. Tento skok nemůže být učiněn bez zakoušení temných míst ve vašem vědomí, těch, které jsou naplněny strachem, nedůvěrou nebo velmi hlubokým smutkem ze všeho, co jste na Zemi zakusili. Nebojte se temnoty – přivítejte ji! Když řeknete temnotě „ano“, začne se osvobozovat a proudit a to je umění žít tento život. A když cítíte:Opravdu tomu ano říct nemůžu“, vzpomeňte si, že je ve vás něco, co i přesto „ano“ říká. To je to, co vás zachrání a přivede dál – důvěřujte životu.

Všechny vás miluji, jste mi drazí. Možná si myslíte: „Jak to? Nemůžeš nás znát osobně.“ Leč vy jako lidé nevíte nebo si neuvědomujete, jak rozsáhlá síť duší skutečně je. Když jste s druhým spojeni z duše, je to nepřetržité spojení. Pouto jednou vytvořené se nerozdělí časem, protože v naší dimenzi čas neexistuje. Existuje živoucí síť spojující nás jako duše. Sdílíme jistou historii a jistou touhu, plamen, který byl kdysi v našich vědomích zažehnut. Tímto plamenem se Země postupně začíná rozsvěcet. Probuzené vědomí všech lidí nás spojuje a vytváří nový základ, z něhož se onen skok vědomí opravdu uskuteční. Nemusíte nad tím přemítat. Držte se svého vlastního vývoje, své vlastní cesty – to stačí. Pociťte silný tah života, skrze který vlna vědomí zaplavuje Zemi, nejen sami v sobě, ale i v mnoha dalších.

 

© Pamela Kribbe 2012
www.jeshua.net

Překlad: Denisa Vaňková
www.jeshua.cz

 

 

 

Horoskop na období od 19. 5. – 25. 5. 2014
Ráj v mysli

 

Slunce se odpoutalo od opozice se Saturnem, a tím přichází uvolnění. K tomu v úterý 20. 5. končí skoro 3 měsíční retrogradita Marse. Čin, aktivita, energie, vůle může jít kupředu. Do této doby jste mohli mít pocit, že stále konáte, řešíte, pracujete, a přitom stojíte na místě. Je to stejné, jako běhat na běžeckém páse. Vydáte spousty energie, ale běžíte na místě. V úterý můžete z tohoto pásu sestoupit. Opatrně na zamotání hlavy, chvilku potrvá, než se ukotvíte na zemi, která vám neutíká pod nohama. Pak můžete sebejistě vykročit vpřed. Dostáváme se do souladu s energií. Vynaložená energie se navrátí ve hmotě. Doba investic skončila. Nyní se investice navrátí nazpět. Zároveň začnou přicházet výsledky vynaložené energie na „běžícím páse“.

Pokud jste se nedokázali do této doby rozhodnout, tak právě nyní je ta správná doba. Mars ve Vahách je váhavý a nerozhodný, ale doba retrogradity, kdy jste stále běželi na místě, vás mohla natolik přehltit, že se přirozeně rozhodnete. Jasně, rychle a zásadně.

Věci se dostanou do takového pohybu, rychlosti, že se bude divit, jak se kolem vás vše snadno mění.

Slunce 21. 5. vstupuje do znamení Blíženců a po náročné době přichází odlehčení, úleva a lehkost. Buďte jako vítr, lehcí a svobodní. Doba přeje a vyžaduje vzájemné komunikování, sdílení, přijímání a předávání nových myšlenek, poznání a vizí. Je nakloněno přátelským setkáním, výletům a vzdělávání se.

Slunce se v druhé polovině týdne dostává do kvadratury s Neptunem. V této době 23. 5. – 3. 6. se zintenzivňuje vliv všech léků, drog, alkoholu z materiální úrovně, ale také na druhé straně je tu zesílený vliv a působení hudby, snů, jemnohmotného vnímání, meditací, terapeutických sezení, práce s nevědomím, kolektivním nevědomím – vědomím.

Neptun je vyšší oktáva lásky, milosti, soucítění, bezpodmínečnosti.

V této době se můžete cítit, že jste v nějakém oparu zastřenosti, že nerozumíte… Je to v pořádku, nechte vše plynout a přikládejte ruku k dílu. Víte, že máte něco vykonat, udělat, aktivovat, ale jen nevíte proč, nebo to logicky vysvětlit nedokážete, prostě jen víte. Tak to jste v souladu. Jste „nástroj“ a naslouchejte a konejte.

V této době se na světlo dostanou tajemství, nepravdy, manipulace z minulosti. Proto se objeví i nějaký skandál ať v politice nebo v kultuře.

Venuše se dostává do konjunkce s mínusový uzlem (Dračím ocasem) 23. – 27. 5. Přichází velká podpora – Láska Božské Matky, soucítění, bezpodmínečnost, milost, bezpečí. Tato energie rozrezonuje, zaktivuje v našich srdcích čistotu lásky, procítění.

Z minulosti (minulých reinkarnací) vystoupí „důležité“ ženy do veřejného povědomí.

Můžete se dostávat do kontaktu s vnímáním, zjevováním, prožíváním energie Panny Marie.

Merkur – mysl je v harmonii s Venuší – Láska – Boží Matka; do myšlenek vstupuje Láska, bezpodmínečnost, laskavost, milost, která rozpustí zatěžující programy. Ráj v mysli.

Ten, kdo nebude fyzicky přítomný na meditativním setkání na Bílé Hoře 24. 5., stačí se napojit – propojit v meditaci na dálku.

 

Krásně laskavý týden.

Petra Nel Smolová

https://www.astrologiepetranel.cz/category/horoskop/

 

 

 

Schwarzenberg se udal

A kdo že je tento velikán naší zahraniční politiky? „Práskl“ to na sebe sám. Opět ve sněmovně. Opět při střetu s Jaroslavem Foldynou, který mu připomněl jeho dvojí metr k ukrajinské krizi a americkému bombardování Srbska (respektive k uznání nezávislosti Kosova). Takto pravil Schwarzenberg:

„Rád bych prostřednictvím pana předsedajícího upozornil pana poslance Foldynu, že nasedl falešným informacím. Já jsem nikdy nepodporoval bombardování Srbska. Naopak, to si dobře pamatuju, těsně před tím, než to začalo, bylo zasedání Trilateral Commision ve Washingtonu a tehdy byli tři, bohužel pouze tři přítomní, kteří se postavili proti plánu zahájit bombardování Srbska. To byl, budete se divit, Henry Kissinger, byl to nynější ministr zahraničí Království švédského Karl Bild a potom jsem byl já v té diskusi. Je něco jiného, když ta válka proběhla a Srbsko ztratilo nadvládu nad Kosovem a nebyla nejmenší naděje možnosti, že by ji získalo zpátky, že jsem uznal Kosovo jako nezávislou zem. Ale bombardování Srbska jsem opravdu nepodpořil. Děkuji mnohokrát.“

Děkujeme mnohokrát především my, pane bývalý kancléři Václava Havla. Nejenže na sebe prozrazujete, že jste členem Trilaterální komise. Pro ty, kdo nevědí: Tato „komise“ je dcerou Bilderbergu. Nikým nevolených „vyvolených mocných“, jejichž jednání je vždy přísně utajeno. Protože za zády veřejnosti domněle demokratických zemí Západu, rozhodují podle instrukcí a zájmů mocných finančních skupin o strategii a taktice vedoucí k totalitní světovládě.

 

Tentokrát ale neříkáte, že se na těchto setkáních jen tak „nezávazně“ žvatlá, že o nic nejde. Dokonce nás informujete, že „tehdy byli tři, bohužel pouze tři přítomní, kteří se postavili proti plánu zahájit bombardování Srbska.“ Jaké jste měli oprávnění, jakou „demokratickou legitimaci“, kdo vám dal mandát hlasovat o tom, zda má americká vláda pod zástěrkou NATO zahájit (slovy Václava Havla) „humanitární bombardování“ suverénní země, v níž probíhala občanská válka?

Jako v koze

Kdo ve skutečnosti jste, Karle Schwarzenbergu? Co všechno, kromě těch zavražděných Srbů, máte ještě na svědomí? Hlasoval jste tentokrát v Trilaterální komisi pro či proti zahájení „operace Majdan“, která vedla ke státnímu převratu a občanské válce na Ukrajině? Soudě podle vašich návštěv Kyjeva těsně před svržením legitimního prezidenta a vlády a nastolení pučistických loutek, které dnes vraždí ve východních regionech země, ani nemusíte odpovídat. To raději počkejme, až se zase jednou nečekaně probudíte a dezorientován nám řeknete, jak to vlastně „tam mezi vašimi“ doopravdy proběhlo.

úryvek je z článku :Tragický Petr Fiala: Jsem stejný, jako moji předchůdci, vzhůru dolů! Jak Karel Schwarzenberg udal sám sebe. Správný hoch Joch: Zakažte Národní demokracii!

 

Ustojí Karel Schwarzenberg tento skandál?
Martin Prokeš

 

Tímto prohlášením sice sám sebe obhájil, že není úplná zrůda, nicméně odhalil naprosto skandální informaci, a sice, že o bombardování jakéhokoli státu může rozhodovat jakási komise, jejíž složení nikdo nezná, její existence je opředena mýty, její jednání jsou veřejnosti i novinářům nepřístupná...

Společně s Petrem Hájkem se můžeme ptát: Hlasoval jste pro či proti Operaci Majdan, pane Schwarzenbergu? Nebo se můžeme ptát: Odhlasovala se i operace Arabské jaro v Trilaterální komisi? Co "bezletová zóna" a následné bombardování Libye nebo podpora teroristů v Sýrii? O čem všem se v této komisi rozhoduje?

Třeba o tom, že jednoho krásného dne se unesou čtyři letadla bez jakéhokoli zájmu protivzdušné obrany a po hodině letu, aniž by je jediná stíhačka "pacifikovala" naletí do dvou mrakodrapů a pak ještě do nejstřeženější budovy na světě? Tehdy jste při hlasování museli mít teda hodně sevřené zadky, že vám to veřejnost spolkne. Ale připravené jste to měli dobře - realizační tým byl docela sehraný a co se nepovedlo, tak to pozametaly FBI, CIA a vyšetřovací týmy vlády USA. Hlasoval jste, pane Schwarzenbergu, tehdy pro nebo proti Operaci 9/11?

Budu teď sledovat, jestli někdo, kdo má v popisu práce sledovat politiky a jejich výroky, tento knížecí lapsus zaznamenal. Kolikrát jsme byli svědky, kdy za výroky mnohem menšího významu nějaký politik padnul. Např. tehdejšího předsedu ODS Topolánka stál politickou kariéru rozhovor do bezvýznamného časopisu pro gaye. Rozhovor, který byl v podstatě na úrovni hospodského tlachání. Nebo expremiér Rusnok, co si musel vyslechnout za to, že se projevil jako normální člověk, kterému se kvůli nějakýmu Mandelovi nechce cestovat přes půl zeměkoule. Co si vyslechne pan Schwarzenberg? Obávám se, že nic. Bude obvyklé ticho po pěšině. Nikoho z novinářů nenapadne se pana Schwarzenberga zeptat, jestli jeho až iracionálně protiruský tón je dohodnutá linie v Trilaterální komisi. O čem všem se tam hlasuje, případně k čemu je ta slavná OSN, když se o bombardování Srbska rozhodlo ne v OSN, ale někde ve Washingtonu na zasedání Trilaterální komise.

Proč by se ho taky někdo takhle "drze" ptal? Novinářské řemeslo přece není o tom klást nepříjemné otázky opravdu mocným. Důležitější je informovat veřejnost o životě a o smrti slavné zpěvačky, případně odříkat mantru, že za všechno zlé může Rusko a Putin. Zabývat se důkazy nebo fatálními přiznáními velkých hráčů by mohlo být nebezpečné. Zítra bych si to kafíčko s kolegy z redakce už nemusel dávat...

Je to zajímavý posun po 25 letech...

 

Zdroj: https://martinprokes.blog.idnes.cz/c/410283/Ustoji-Karel-Schwarzenberg-tento-skandal.html

 

—————

Zpět