Jak tohle vysvětli vědci? Bylo objeveno 150 tisíc let staré potrubí pod čínskou pyramidou

03.03.2016 20:46

Jak tohle vysvětli vědci? Bylo objeveno 150 tisíc let staré potrubí pod čínskou pyramidou

Napsal Svět kolem nás dne 

. Kategorie Záhady Počet zobrazení:: 8367

Trubky Baigong jsou jednou z největších záhad starověkého světa.

Lze je nalézt uvnitř špatně erodované pyramidy stojící na vrcholku hory Baigong v Qinghai provincii v oblasti severozápadní Číny. Hroutící se pyramida má trojúhelníkové vchody po všech stranách, ale s postupem času se dva z nich propadly a jsou v současné době nedostupné.

Ten, který zůstal, vede člověka až do hloubky pyramidy. Železný šrot a podivně vypadající kameny v podlaze naznačují, že zde byla nějaká aktivita.

A tak zůstaly trubky od těch největších s průměrem 1,5 stop až po ty nejtenčí, které jsou úzké jako párátko. A tak jsou desítky těchto trubek spuštěny do hory a vedou, kdo ví kde.

Někteří z archeologů, kteří místo zkoumali, zvažovali možnost, že by trubky rozváděly vodu po pyramidě. Jejich teorie se zdá být podpořena faktem, že množství železných trubek bylo nalezeno u nedalekého jezera Toson. Některé z těchto trubek dosahují jen nad hladinu, jiné i pod, podle jejich délky.

Tento nález zaujal také pekingský Geologický ústav, který se pokusil prozkoumat potrubí pomocí přístroje zvaného termoluminiscenční. Tato metoda jim umožnila určit, kdy naposledy bylo potrubí vystaveno vysokým teplotám. Analýza ukázala, že potrubí bylo postaveno před více než 150 000 lety. 

A tajemství se odkrývá ještě více. Výzkum na místní huti nemohl zjistit všechny sloučeniny, ze kterých je potrubí vytvořeno. Ví se, že byly trubky pravděpodobně vytvořeny z oxidu železitého, oxidu křemičitého a oxidu vápenatého, ale také obsahují 8 % nějakého neznámého materiálu.

Neexistuje žádný jednoduchý způsob, jak tento jev vysvětlit. Lidská přítomnost v tomto regionu byla sledovaná asi 30 tisíc let zpátky do minulosti, společnost byla ale tvořena převážně kočovnými kmeny. Bylo by možné, aby nějaká primitivní civilizace zanechala tak pokročilé struktury, anebo nebyla vůbec primitivní?

Řada teorií se snaží vysvětlit, kdo tyto trubky postavil a k jakému účelu asi sloužily. Moderní, ale dlouho zapomenutá lidská civilizace mohla vybudovat zařízení, které vedlo potrubí s kapalinou k nedalekému jezeru - to je vše, co zbylo.

Dalším zajímavým aspektem je to, že voda v jezeře je slaná. I když jsou v okolí sladkovodní jezera, nevedou k nim žádné trubky. Proč jsou tedy vedeny k tomu jezeru se slanou vodou?

Potenciální odpovědí je elektrolýza. Je-li elektrický proud veden slanou vodou, rozkládá se na vodu a kyslík. Taková produkce s používá pro všechna letadla civilizací. Možná právě tato civilizace ani nemusela být lidská.

Na druhé straně jsou geologové, kteří si myslí, že trubky jsou nějakým velmi zvláštním přírodním útvarem. 

Teorie se jen snaží vysvětlit něco, co je pro nás zcela nepochopitelné a co se nehodí do aktuálně přijímaného systému víry.

Jedna věc je jistá - dokud není přepsaná historie, anomální artefakty, tak ty, jako jsou například Pipes Baigong, nemají místo v běžných učebnicích.

Zdroj. uh.com

 

—————

Zpět