Energetická revoluce: Studená fúze uváděná do praxe!

13.05.2013 23:48

 

Řecká firma Defkalion staví ve městě Xanthi první elektrárnu na světě, která bude vyrábět elektrickou energii pomocí technologie na bázi studené fůze. Cena projektu se pohybuje v řádu 200 milionů Euro.
Řecká společnost, která začala stavět první tepelnou elektrárnu o výkonu jednoho megawattu na principu italského "energetického katalyzátoru" E-CAT prezentovala tento záměr již letos v únoru.
 
Princip energetického katalyzátoru spočívá na studené jaderné reakci niklu a vodíku. Vynálezci tohoto revolučního zařízení jsou italští vědci Andrea Rossi and Sergio Focardi z boloňské university. Exotermická reakce způsobí zahřátí kapalného média (vody)  z 20°C na 101°C. Jádra niklu (Ni) a vodíku (H) se za působení specifického katalyzátoru spojí a vytvoří měď (Cu).
  Zde je video-prezentace zařízení na univerzitě v Boloně (italsky s anglickými titulky – 41:15 minut)
 
Defkalion stavbou elektrárny hodlá především pokrýt vlastní potřebu na provoz své továrny, ve které se tato technologie bude vyrábět komerčně v podobě kogeneračních zařízení. Nehodlá tedy provozovat elektrárnu nebo rozvod energie. Defkalion hodlá vyrábět až 300,000 Rossi/Focardi E-cat zařízení ročně a pokrýt potřebu trhu v Řecku a na Balkáně.
 
Defkalion získává licenci přímo od vynálezce této metody, italského profesora Andrea Rossiho, pro Řecko a Evropu. Další licence pro Spojené státy americké byly uděleny dvěma společnostem ze Států.  Jednou ze společností je AmpEnergo druhou je Leonardo Corporation
 
V řeckých televizních zprávách hovořil profesor Christos Stremmenos, někdejší spolupracovník Focardiho a iniciátor řeckého projektu, který řekl "odvracíme se od energetického středověku. Jeví se to tak. Bude záležet na našem dalším výzkumu a studiu dalších forem využití, aby mohly být pokryty veškeré úrovně, na kterých je zapotřebí zelené energie“. Video v řečtině zde.
Medailon profesora Rossiho a jeho revolučního vynálezu na italské televizi RAI zde (25:10 minut) v anglickém jazyce:
 
 
Zdroje:
Energypress: Από την Ξάνθη, με Ιταλική εφεύρεση, ξεκινά η νέα… ενεργειακή επανάσταση
[Od Xanthi, s italským vynálezem, začne nová energetická revoluce]
 
Kall fusion: Här är det grekiska företaget
[Studená fúze - zde je řecká společnost]
 
Domovská stránka Defkalion Green Techologies S.A.
 
PERLEY: Nuclear future beyond Japan - Purported cold fusion advance aimed at energy woes
 
Vědecká dokumentace k technologii E-CAT, reporty a studie
 
A new energy source from nuclear Psion
 
Report on heat production during preliminary tests on the Rossi “Ni-H” reactor
 
Experimental test of a mini-Rossi device at the Leonardocorp, Bologna 29 March 2011.
 
 
Journal of Nuclear Physics - Nuclear experiments blog
 
Uváděná videa:
 
 
 
Zdroj:https://www.czechfreepress.cz/energeticka-revoluce-studena-fuze-uvadena-do-praxe-2

 

—————

Zpět